Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nagłe i silne bóle w klatce piersiowej u nastolatka

Gość Martina

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Mam 15 lat, i raz na jakis czas (raz na kilka miesiecy) dastale takie krótkie napady silnego bólu z lewej strony klatki piersiowej (serce, płuca?). Boli szczegulnie przy głebokich wdechach wiec prowadzi to do trudności w oddychaniu. Czuć to jakby kość wbijała i się w serce? Jestem wysportowana, i to nie w zwiazku z sportem mnie boli, tym raze było to podczas kłutni.. Nie pamiętam w jakich okolicznościach zdażało się to wcześniej. Wiem że moja matka chyba też ma pododbne problemy, ale nie jestem pewna. Nie ukrywam, że troche mnie to niepokoji, i chętnie usłyszłabym więcej na temat jaka może być przyczyna tych sporadycznych napadów. Czy jest to wada serca? Czy poprostu zdenerwowanie? Z góry dziękuje za odpowiedź

Gość PapaSmerf95

Siemka Powiem ci ze tez takie cos przerabialem. Przy glebokim wdechu wrazenie jakby kosc przebijala serce. Trwalo to z godz, a wystepowalo wrecz regularnie od 15 r.ż co miesiac. Mi pomagalo lezenie na brzuchu + ucisniecie ale takie z umiarem serducha i glebokie wdechy. Jak mialem 17 lat to ustalo. Teraz mam 19 i istatnio zdagnozowano glupi wypadajacy płatek. Najlepiej idz do lekarza- to tez czlowiek :)i proponuje prywatnie bo na wizyte przy polskich realiach to pewnie z miesiac poczekasz.