Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból pleców i pieczenie za mostkiem a blok przedsionkowo-komorowy serca

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Od ponad miesiąca bolą mnie plecy, tak między i pod łopatkami. Czasami ból sięga jeszcze niżej, wzdłuż kręgosłupa. Ostatnie 2 dni bolala mnie tylko lewa łopatka. Do tego ból w klatce. Często jest to pieczenie za mostkiem, pod mostkiem i lewą piersią blisko serca. Czuję też ucisk. Miałam kołatania serca, które teraz sporadycznie się pojawiają. Ból w klatce już wcześniej odczuwałam, dodatkowo ból lewej ręki. Echo wyszło ok, holter ujawnił blok przedsionkowo-komorowy typu II. Dodatowo często czuję ucisk w gardle. Mam wrażenie że zbiera mi się tam jakiś płyn. Z natury jestem dosyc nerwową osobą. Piszę tu bo ten nieustający i ciągły ból pleców i klatki dręczy mnie. Czy to przez ten blok, czy coś innego dzieje się z sercem?

Dodam jeszcze,że dosyć szybko się męczę nawet przy niewielkim wysiłku. Przez kilka dni moje ciało dziwnie się zachowywało. Miałam ciężkie nogi, wydawało mi się że całe ciało się trzęsie razem z sercem. Co do bólu w plecach i klatce podczas leżenia w łóżku nie odczuwam go tak mocno albo wcale, ale to nie dotyczy pieczenia. Mam 25 lat.