Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Opinie o leku Rytmonorm

Gość barbara40

Rekomendowane odpowiedzi

Gość edyta k roman

Mam arytmie , mig przedsionkow od kilkunastu lat . Przez ok. 1 rok pomogl mi Aspargin 2x dziennie , pozniej powrocila znowu arytmia . Nastepnie bralam Multak ktory zlikwidowal calkowicie arytmie na okolo 2 lata . Teraz wystepuje bardzo czesto , dzisiaj zaczelam Rytmonorm , zobaczymy czy cos zadziala .

Gość teresa 201801 30

Witam chciałam równiez wypowiedzieć się na temat rytmonormu który równiż zażywam prawie 20 lat może 2 lata w tym przerwy było i bardzo sobie chwalę zaden inny lek na arytmie u mnie nie był lepszy a mam aż 3 różne arytmie jestem po 4 ablacjach ze swojego doświadczenia myślę że rytmonorm jest jednym z lepszych leków na arytmie.

Tereso jestem zszokowana że 20lat bierzesz rytmonorm.Ja biorę 10lat i już przeżywam że tak długo.Powiem tak że są dni kiedy nie ma skurczy a są takie że można oszalec.Serce ogólnie jest zdrowe.Stwierdzilam żeta przypadłość to na tle nerwowym i chyba depresja a przede wszystkim straszne lęki. 

Czesc 

Wątek stary ale może ktoś odpowie. Mam czasami częstoskurcze ale nie one są moją zmora. Od kilku miesięcy mam skurcze dodatkowe komorowe które układają się w bigeminie . Ostatnio kardiolog oprócz concor cor-u zapisał mi polfenon 2*po połówce z 150 w razie dalszej arytmii brać 3*. Biorę już od tygodnia i niestety nawet trochę mi się nie wyciszy te moje słodkie gromadne skurcze. Czy ktoś z Was miał może taki przypadek i po zwiększeniu dawki mu przeszło ? Bo już sama nie wiem czy próbować dalej z tym lekiem czy odstawić skoro nie pomaga .

Pozdrawiam 

W dniu 30.08.2022 o 20:38, Gość KasiaK napisał:

Czesc 

Wątek stary ale może ktoś odpowie. Mam czasami częstoskurcze ale nie one są moją zmora. Od kilku miesięcy mam skurcze dodatkowe komorowe które układają się w bigeminie . Ostatnio kardiolog oprócz concor cor-u zapisał mi polfenon 2*po połówce z 150 w razie dalszej arytmii brać 3*. Biorę już od tygodnia i niestety nawet trochę mi się nie wyciszy te moje słodkie gromadne skurcze. Czy ktoś z Was miał może taki przypadek i po zwiększeniu dawki mu przeszło ? Bo już sama nie wiem czy próbować dalej z tym lekiem czy odstawić skoro nie pomaga .

Pozdrawiam 

Cześć, 

Ja również mam skurcze dodatkowe komorowe, które układają się w bigeminie i trigeminie. Brałam przez 2 lata ConcorCor, teraz dodatkowo lekarz przepisał mi Polfenon 150 mg dwa razy dziennie. Jeśli ktoś stosuje te 2 leki razem, jak się czujecie?

Edytowane przez SylwiaKM
W dniu 30.03.2023 o 19:38, SylwiaKM napisał:

Cześć, 

Ja również mam skurcze dodatkowe komorowe, które układają się w bigeminie i trigeminie. Brałam przez 2 lata ConcorCor, teraz dodatkowo lekarz przepisał mi Polfenon 150 mg dwa razy dziennie. Jeśli ktoś stosuje te 2 leki razem, jak się czujecie?

Cześć ja stosowałam 

Niestety na dodatkowe wcale aż tak nie pomaga. Jedyne co to nie dostawałam częstoskurczy . A bigeminie i trigeminie nadal są