Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból serca po skoku do wody

Gość Mike Candys

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Mike Candys

Witam. W Środę na wf-ie mieliśmy zaliczenie jak na kartę pływacką m.in trzeba było skakać do wody na główkę czego kompletnie nie potrafię się nauczyć ale musiałem skakać... Niestety pech chciał że uderzyłem na tzw. *Deskę* o wodę i od razu mnie zaczęło boleć serce, nie umiałem złapać oddechu po godzinie mi to przeszło i miałem spokój na kilka godzin po czym wracając do domu idąc po schodach zaczęło mnie znowu boleć serce i ból czuje teraz przy każdej czynności. Idąc na spacer po 2-3 minutach ból serca zaczyna się pojawiać. W piątek na wf-ie grając w koszykówkę po 3 minutowym bieganiu nie byłem w stanie utrzymać się o własnych siłach na nogach i złapać oddechu choć przed uderzeniem nie czułem zmęczenia nawet po 45 min intensywnej gry.. Nie wiem właśnie czy to coś poważnego dlatego postanowiłem sprawę skierować tutaj.

Witam Mike Candys, Przebył Pan uraz klatki piersiowej. Jeżeli bóle nadal będą się utrzymywały, należy zgłosić się do lekarza. Prawdopodobnie warto zrobić rentgen klatki piersiowej w poszukiwaniu zmian pourazowych. Również warto zrobić EKG i echo serca - żeby zobaczyć, czy nie doszło do mniejszego lub większego uszkodzenia serca i/lub osierdzia. Wszystko to należy omówić ze swoim lekarzem.