Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Choroby serca a poród

Gość MILENA

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem w 31 tygodniu ciazy. jako 11 letnie dziecko mialam operacje serca. mam vsd. jaki porod bedzie najlepszym rozwiazaniem ciazy?jestem ze starachowic gdzie jest tylko jedna aparatura do echa serca. czekam juz od marca na to badanie zeby ustalic czy wszystko jest w porzadku ale niestety jest strajk i lekarze odmowili wykonania badania. tym bardziej sie martwie a porod coraz blizej. BARDZO PROSZE O POMOC.
niestety bylam prywatnie u kardiologa ale on mi nie moze pomoc bo jest tylko jedno urzadzenie do echa w szpitalu a ordynator rzadzi i nie bardzo jest jak sie z nim dogadac. nie wiem czy moje serce wytrzyma a przeciez w kazdej chwili moge zaczac rodzic.
Gość _Kasia_
Moze Ci lekarze sa slepi i nie widza Twojej ciazy ??? Nachodz i domagaj sie badania... w koncu to bardzo powazna sprawa. Czy w szpitalu w ktorym bedziesz rodzic jest oddzial kardiologiczny ? Ja bedac w ciazy czekalam na ukg jeden dzien a inni 2 miesiace. Nachodz lekarza tak dlugo az zrobia Ci to badanie
na szczescie jest oddzial kardiologiczny. tych lekarzy teraz to tylko ten strajk obchodzi-pacjeci sie nie licza.moj ginekolog byl wstrzasniety tym ze nie chca mi zrobic tego badania i powiedzial ze mi to zalatwi chocby mial mnie polozyc na kilka dni w szpitalu. chociaz on jest normalny.ma to zalatwic w tym tygodniu co bedzie,zobaczymy co bedzie dalej
Gość _Kasia_
To dobrze ze jest oddzial kardio ale i tak pownnas miec ukg bo moze sie okazac ze bedziesz miec porod przez cc. Mi powiedzieli ze moge rodzic silami natury a kilka miesiecy po porodzie okazalo sie ze mam niedomykalnosc zastawki mitralnej. Trzymam kciuki zeby u Ciebie bylo wszystko ok :) Pisz co tam u Ciebie :) No i szczesliwego rozwiazania :) pozdrawiam
Mileno, trzymam ksiuki za szczęśliwe rozwiązanie. Serdecznie zapraszam cię na nasze nowe forum, w ktorym mamy równiez dzaił dorosli z wadą serca. Jestem przekonana, ze jesteś bardzo budującym przykłądem dla wielu rodziców dzieci z podobną wadą seca : http://www.forumsercedziecka.org.pl/ Pozdrawiam i zyczę zdrowia.
Droga Olu. nie jestem przekonana co do tego ze jestem przykladem ale chetnie odwiedze to torum. propo mojego schorzenia i problemu z niego wynikajacego to dzisiaj bylam prywatnie na echu serca. lekarz powiedzial ze nawet nie widac ze mialam operacje na serce i jak dla niego moge nawet piecioro dzieci urodzic:)))) jestem zdrowa jak kon