Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Zacznę od początku więc przepisze to co kardiolog napisał kiedy zabierałam moją karte choroby tłumacząc że chce zmienić lekarza czego potem żałowałam Do poradni skierowano w wieku 5 miesięcy w związku z wysłuchanym szmerem.stwierdziłam mały ubytek przegrody międzykomorowej.Od 1991r. niestwierdzam ubytku przegrody miedzykomorowej,natomiast wystąpiło wypadanie płatka zastawki dwudzielnej. W badaniu ukg (grudzień 2003r.) stwierdziłam wypadanie przedniego płatka zastawki dwudzielnej ze śladowa jej niedomykalnością oraz śladową niedomykalność zastawki aortalnej RR 110/75 czy ktoś może mi wyjaśnić o co w tym wszystkim idzie,obecnie pracuje w biedronce bo taką prace znalazł mi urząd pracy ,jest mi ciężko ale oni twierdzą że młoda jestem i nie widza przeszkód żeby ta praca miała jakikolwiek wpływ mam 31lat, to fakt młoda jestem ale nie raz mam mroczki przed oczami ,spocona ,zdyszana jak czuje że zaraz zemdleć mam to tylko rece zaciskam i głebokie wdech wydech ,czy taki wysiłek fizyczny jest niewskazany z moimi dolegliwościami

Gość Ewa33z ToF

Przede wszystkim powinnaś byc pod stałą kontrola kardiologa, najlepiej takiego, co ma pojęcie o wrodzonych wadach serca. To dziwne, że ubytek międzykomorowy sam się zarósł, bez operacji czy korekcji przeskórnej. Nie powinnaś na pewno pracować fizycznie! Starałaś się kiedyś o przyznanie orzeczenia o niepełnosprawności? Jeśli nie, złóz wniosek i kserokopioe wszystkich posiadanych dkomentów od kardiologa, z pobytów w szpitalu itp. w miejskim lub powiatowym zespole ds. orzekania o niepełnosprawności. Może dostaneisz chociaż lekki stopień...