Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Biały mocz i niska temperatura ciała

Rekomendowane odpowiedzi

Ja to elektronicznych termometrów nie lubię. Nie ufam ich pomiarom. Mamy w domu od jakiegoś czasu za to bardzo fajny, nowoczesny termometr Classic Geratherm. Wygląda jak zwykły rtęciowy, ale nie ma rtęci w środku, tylko wypełniony jest specjalną substancją, zupełnie nie trującą.

Gość januszekk

Dla rodzin z dziećmi to ja zdecydowanie polecam takie rozwiązanie jak termometr Multitemp. Sprzęt ma 5 typów pomiaru. Mierzy przy skroni, w uchu, dotykowo i bezdotykowo. Można też nim sprawdzić ile jest stopni w pomieszczeniu, albo czy mleko w butelce jest już odpowiednio schłodzone do podania dziecku.

Dobre termometry bezdotykowe robi Geratherm, na długiej gwarancji. Ja mam ich termometr nonContact z przedłużoną gwarancją na 5 lat. Korzysta się bardzo wygodnie, prawdziwa rewolucja jeśli chodzi o mierzenie tempki. Dzieci są zachwycone:)

Mi podpasował termometr marki Geratherm. Mam na myśli wariant -nonContact. Jest faktycznie – non contact, można wygodnie zmierzyć temperaturę dziecka nawet podczas jego snu. Urządzenie ma dość duży wyświetlacz, który się podświetla na czerwono jeśli wykryje gorączkę, dodatkowo jest też alarm dźwiękowy, jakby ktoś np. gorzej widział.

Jakoś mi nie odpowiadają te elektroniczne termometry, wolę klasyczne. Znalazłem w sieci termometr Classic Geratherm i sobie chwalę. Dużo nie kosztował, a jest zupełnie bezpieczny i dokładny, a przy tym ma wieczną żywotność, więc jeszcze moim dzieciom i wnukom pewnie będzie mógł posłużyć.