Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ucisk w gardle, chrypka i suchość z rana

Gość przemo861

Rekomendowane odpowiedzi

Gość przemo861

Witam wszystkich mam taki problem od jakiegoś czasu mam ucisk w gardle i chrypkę z rana której towarzyszy suchość w gardle ale tylko rano wszystko zaczęło się jakiś miesiąc temu gdy przechodziłem chorobę w tym czasie robiłem remont w mieszkaniu gdzie był straszny kurz (pracuję zawodowo przy remontach a mieszkanie nie było remontowane 25 lat) w tym własnie czasie zaczęły się moje problemy z gardłem wybrałem wszystkie antybiotyki od lekarza przeziębienie przeszło a klucha została w tym też czasie rzuciłem palenie miałem zrobione prześwietlenie płuc wyszło ok potem ekg serca również ok byłem u laryngologa pani przebadała mnie na odczepnego i stwierdziła że zatoki są ok i podejrzewa alergie więc zapisałem się do alergologa z tym ze wizytę mam na 15 kwietnia jedno co zauważyłem to to ze zawsze gdy remontowałem mieszkania gdzie się kurzyło to miałem takie uczucie jak by mnie brało przeziębienie lekkie drapanie w gardle itp i teraz już nie wiem co robić chodzą mi dziwne myśli po głowie bo paliłem 8 lat papierosy paczkę na dwa dni panicznie boje się ze mam raka .Jeśli mieliście podobne objawy to poradźcie mi coś co to może być bo sam już nie wiem co robić.

A nie możesz pracować w masce? Chyba by to ograniczyło znacznie wdychanie kurzu.Myślę też o tym,że jak brałeś antybiotyki, to może masz grzyby w ustach.Zobacz czy masz biały język.Gdy podczas brania antybiotyku nie pije się zsiadłego mleka czy nie bierze probiotyku, to mogą się namnożyć grzyby.Kup sobie propolis w płynie i płukaj kilka razy dziennie usta,gardło,a następnie połknij propolis.Ileś tam kropli rozpuszcza się w małej ilości letniej wody.Aby sie pozbyć grzyba nie można jeść i pić nic słodkiego.Woda z sokiem z cytryny najlepsza do picia.

Gość przemo861

No trafiasz w wiele punktów lobię słodycze co do gazowanych napoji to tylko piwko i przyznam ze pije jedno dziennie po pracy wieczorem również pije herbaty liptona soki w kartonach i butelkach no i podczas brania antybiotyku miałem biały język i nawet teraz sprawdziłem i mam lekki nalot na języku ok zaraz idę zakupie ten propolis i zobaczymy jaki będzie efekt.

Soki w kartonach i napoje kolorowe mają w sobie tyle cukru,który jest pożywką dla grzybów.Wpisz:,,grzybica,biały język**--i poczytaj sobie o tym jak się tego pozbyć.W spoób ,,mechaniczny** można usuwać biały nalot z językasuchą skórką od chleba.Należy od kromek chleba nożem poodkrawać skórki i zostawić je na wierzchu by uschły.Gdy sa całkiem suche należy wziąć skórkę i tą stroną wewnętrzną [od strony miąższu chleba] zgarniać nalot od tyłu języka w kierunku koniuszka.Kilka razy pod rząd zmieniając skórki.Skórki od razu wyrzucić,za każdym razem brać nowe.Usnunie to nalot choć częściowo.Po tym płukać jame ustną,propolis potrzymać dłużej w ustać, płukać następnie gardło,a na koniec połknąć.Sa jeszcze inne specyfiki do zwalczania grzybów,ale o tym w interneci poczytaj.