Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Od prawie trzech tyg.mam częste i dość silne bóle głowy,sztywny kark,drżące ręce,drętwieje mi prawa noga.Nawet przy mówieniu,gryzieniu jedzenia,czy jeździe samochodem,ból się nasila,albo jak odchylam,czy pochylam głowę.Zawsze ból zaczyna się od dreszczy i suchych ust.Od tej pory gdy zaczęło iść do nogi i rąk,ból głowy się osłabił,ale za to sprawia mi trudność pisanie na komputerze,czy nawet upuszczam przez to różne przedmioty.Mam problemy z równowagą,pamięcią ,koncentracją,jestem osłabiona i szaro blada.Mam już dość,chodzę od lekarza do lekarza,stawiają mi diagnozy typu : przemęczenie,migrena,pochodne bóle głowy.Robiłam badania krwi,są w normie.Biorę leki,ale pomagają tylko te silne przeciwbólowe i tylko przez okres działania.O migrenie dużo czytałam,ale nie widzę związku. Siedem miesięcy temu miałam uraz głowy,ale nie wiem,czy to możliwe,że po takim czasie mógłby się odezwać?Czekam na TK może w tedy coś się wyjaśni. Jeśli koś z Was miał podobne objawy,proszę odpiszcie!!!

A co na to neurolog/ ?Może od kręgosłupa szyjnego boli głowa i pomogłaby rehabilitacja? Czy było rtg kręgosłupa szyjnego i piersiowego/?A może sprawa jest czysto ,,mechaniczna**.Czyli po prostu cos przesunęło się w kręgosłupie podczas tego wypadku?Może tu pomógłby lekarz neurolog zajmujący się terapia manualną albo doświadczony dobry fizjoterapeuta,albo lekarz specjalista od rehabilitacji ruchowej/?Trudno powiedzieć.

Dziękuję,za odpowiedz.Badań radiologicznych żadnych nie miałam.Neurolog przepisał leki na migrenę,które nic nie pomagają.Dzwoniłam do lekarza i jak na razie czekam na miejsce w szpitalu.Niestety tu gdzie mieszkam trudno o dobrych specjalistów od takich terapii,trzeba szukać w większym mieście.Gdyby pomogło to zrobię wszystko,żeby znowu zacząć żyć normalnie,bo od prawie trzech tyg. wegetuję,a w domu jest trójka małych dzieci,które czekają tylko kiedy mama się z nimi pobawi,a mama z dnia na dzień co raz słabsza. Też myślałam w kierunku kręgosłupa szyjnego,bo od 5 lat mam problemy z dolnym odcinkiem kręgosłupa (przepukliny obustronne na dwóch poziomach) dlatego wszystko możliwe,że teraz przyszedł czas na górny odcinek.

Gość Pacjentka26

Witam! Mam dość podobny problem tyle, że nie boli mnie jakoś bardzo głowa za to mam dość silne zawroty głowy i mdłości , drętwienie rąk a potem okolicy zatok. Byłam u laryngologa myśląc, ze to zapalenie błędnika ale lekarz wykluczył ten fakt i przypisał mi krople do nosa. Biegam po lekarza ale nic się nie dowiedziałam przydatnego. Moja przyjaciółka miała coś podobnego jak Ty opisujesz. Bolał ją szyja i z tyłu głowa okazało się, że to jakieś przestawienie kręków szyjnych od pracy (siedzi 8 godzin przed komputerem) Może masz coś podobnego?Myślę, że to problemy z kręgosłupem. Pozdrawiam :)

Jak masz trójkę małych dzieci, to może od dźwigania cos ci się w kręgosłupie przesunęło.Aby nie dźwigać dziecka przy wkładaniu i wyjmowaniu go z łóżeczka jest na to taki sposób: należy z łożeczka wyjąć jeden szczebelek.Wtedy dziecko , które umie już chodzić samo wejdzie do łózeczka i samo wyjdzie jak się obudzi.Nie jest więc konieczne dźwiganie go.To samo z sadzaniem dziecka na krzesło.:koło krzesła ma stać mały stołeczek, po którym dziecko wdrapie się na krzesło.