Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Uderzenia gorąca, drętwienie języka i stany lękowe po przedawkowaniu Acodinu

Gość nataliaviolet99999

Rekomendowane odpowiedzi

Gość nataliaviolet99999

Zaczne od tego, że od pewnego czasu pilam mocne kawy i napoje energetyczne. Chodzę do liceum, nie mogę często spać w nocy, dlatego sięgałam po te napoje, ale nie były to też wielkie ilości, często robiłam małe przerwy. Po kawie trzęsły mi sie rece. Jakiś czas temu kilka razy złapało mnie kłucie serca, ale po jakimś czasie mijało. Niedawno bo dwa tygodnie temu pilam troche alkoholu i sięgnełam z kolezanką po tabletki o nazwie acodin (tak bylam glupia i zaluje) te tabletki to leki na kaszel ale w wiekszej ilosci dzialaja jak narkotyki. zrobilam to 3 razy. od tego trzeciego razu wszystko sie zaczelo. wypilam do tego kawe i czulam sie nie inaczej jak zwykle do pewnego momentu. kiedy sie zdenerwowalam zaczelo mi sie robic gorąco, drętwiał mi język, piekło ciało trwalo to caly dzien, przyznalam sie rodzicom pomagali mi orzez to przejsc i jakos sie udalo. jeszcze tydzien po zazyciu czulam sie nie za dobrze, denerwowalam sie ale stwierdzilam ze przejdzie. wczoraj udalam sie na piwo. znowu sie zdenerwowalam i poczulam to samo tylko nie tak intensywnie jak wtedy. bylo mi gorąco dretwienie jezyka i problemy z oddychaniem klocie serca . juz po jakis 5 minutach od zazycia piwa poszlam je szybko zwymiotowac ale to nie mijalo gdy wrocilam do domu i powiedzialam mamie ze takie cos mi sie dzieje. nie moglam spac w nocy ciagle sie budzilam to uczucie jest naprawde okropne i nie przestaje do dzisiaj choc nie jest juz tak mocne, ale jak bylam dzis w szkole mialam tak jakby stany lekowe i bylam niespokojna. to wszystko mi sie zaczyna dziac jak sie denerwuje i trzyma sie bardzo dlugo. czytalam n atym forum ze ktos ludzie mieli identyczne objawy co ja nawet jak nic nie brali i ze badania na serce wychodzily okej tylko ze to jest nerwica. to zaczyna sie jak sie denerwuje i potem jest jeszcze gorzej bo nie moge o tym zapomniej cokolwiek robie bo boje sie ze wroci. mam zamiar isc do lekarza rodzinnego a jak badania wyjda okej to do psychologa. czy tez uwazacie ze to moze byc nerwica skoro inni ludzie maja tak samo jak ja? ja juz nigdy nie wezme zadnych tabletek ani nie napije sie piwa. pomozcie mi i przepraszam ze tak chaotycznie pisze ale bardzo sie denerwuje :(

Myślę,że powinnaś wytrwać w postanowieniu,że nigdy nie napijesz się alkoholu ani napojów energ. Zamast herbaty pij codziennie kwiat głogu lub owoc głogu i dzikiej róży.Kupuje się ,,sypane** w torebkach w sklepie zielarskim.Picie tych herbat ma korzystny wpływ na serce.Możesz też wieczorem pić melisę ,będziesz spokojnie spać,albo łykać wyłącznie ziołowe tabl. uspokajające np. labofarm czy nerwomix.W razie kłuci zerca można się napic np. neospasminy albo nerwosolu.Muyślę,że nie masz żadnej nerwicy, tylko wpadasz w panikę z powosu strachu,że coś ci się stanie po alkoholu, kawie czy napoju energetycznym.Jak będziesz tego unikać, to będzie na pewno lepiej. Nauczkę już masz.Nie pękaj , tylko spokój i unikanie tego, co wywołuje te objawy.Pozdr.