Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Pacjentka26

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Pacjentka26

Witam ! Mam 15 lat i jestem dziewczyną. Od jakiś paru dni źle się czuje. Zaczęło się od tego, że idąc do koleżanki po południu nagle zrobiło mi się słabo pomyślałam, że to pewnie z niewyspania (śpię po 5-6 h) wieczorem wracając do domu czułam się już dobrze. Następnego dnia umyłam rano włosy i z nie do końca wysuszonymi wyszłam na dwór, wracając wieczorem do domu zaczęło mi się kręcić w głowie , a na drugi dzień szumiało mi w uszach i bolały mnie zatoki, potem doszły zawroty głowy, zmęczenie i nudności (dodam jeszcze, że całą zimę chodziłam bez czapki). Kilka dni temu byłam u lekarza sprawdził mi ciśnienie było dość niskie ale podobno to normalne co do wieku dojrzewania, przypisał mi ibuprom zatoki ale to nic nie pomogło. Dzisiaj znów poszłam do lekarza ciśnienie może nie idealne ale całkiem dobre. Zrobiłam prześwietlenie zatok i za kilka godzin będą wyniki. Dodam, że najprawdopodobniej mam również nerwice, bo od tych kilku dni budzę się w nocy z nudnościami i cała się trzęsę lecz gdy się uspokajam to po chwili mija i znowu zasypiam. Dodam, że tok temu miałam coś podobnego z powodu przesilenia wiosennego, jestem alergiczką, anemii nie mam, bo jakieś kilka miesięcy temu miałam robioną morfologię i wszystkie badanie wyszły idealnie. Miał ktoś podobne objawy ? Boję się bardzo, bo moja ciocia i dziadek mieli raka mózgu, a rodzice nie chcą mi robić tomografii głowy, bo uważają, że dużo rzeczy sobie dodaje.

Po prostu z wynikiem rtg zatok zgłoś się do laryngologa,on ci na pewno pomoże.Jeśli antybiotyk da na zatoki, to dobrze jest jeszcze pobrać kilka dni naświetlania lampą solux z niebieskim filtrem.Przerabiałam ten temat na własnej skórze.Po 4 dniach naświetlań przez kilka dni codziennie rano jak nachyliłam się przy myciu, to nosem spływała mi rzadka zółto pomarańczowa wydzielina.I tak przez parę dni codziennie.Przez tydzień brałam te naświetlania.Myśl,,,,,,e,że sama jesteś sobie winna chodząc całą zimę bez czapki.Teraz musisz koniecznie chodzić w czapce zakrywającej czoło albo chociaż w opasce na czoło jak jest za ciepło.Po soluxie nie wolno od razu wychodzic na dwór!Jeśli się raz już na to zachoruje, to potem ciągle trzeba uważać,żeby głowa nie zmarzła, bo sytuacja lubi się powtarzać.Tak że koleżanko czapka w zimie to podstawa, mycie głowy tylko wieczorem.O wychodzeniu na dwór po umyciu głowy mowy być nie może.Twoje zdrowie jest w twoich rękach.I w rozsądku.

Jak się będziesz źle czuć, to mozesz iść w niedzielę do szpitala gdzie jest oddział laryngologiczny ,trzeba na pogotowie zadzwonic i tam wiedzą który szpital ma dyżur w sobotę czy w niedzielę.Jak dostaniesz leki, to może w poniedziałek juz będzie troche lepoiej.