Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Napad duszności, uderzenia gorąca i szybkie bicie serca

Gość Karolina7777777

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Karolina7777777

Witam wszystkich! Mam 20 lat. 2 dni temu dopadła mnie w nocy przed zaśnięciem duszność, uderzenie gorąca i szybkie bicie serca. Musiałam wstać, przejść się, a gdy wróciłam do łóżka, ze strachu zaczęłam się trząść i panikowałam, czując się przez to jeszcze gorzej. Z trudem zasnęłam. Następnego dnia czułam się osłabiona i tak jest do dzisiaj. Dodatkowo nie mam apatytu. Często ściska mnie jakby w żołądku i zaczynam płakać, nie mając nawet jakiegoś konkretnego powodu. Byłam dziś u lekarza, zbadał mnie i powiedział, że nic tu niepokojącego u mnie nie widzi. A osłabienie może być spowodowane przez wirusy w gardle, ponieważ aktualnie jeszcze go nie wyleczyłam. Zrobiłam też EKG. W wyniku może być najwyżej niepokojące duże tętno: 109 uderzeń na minutę, ale u młodych podobno z tym jest różnie. Proszę o jakieś rady, podpowiedzi, może ktoś z Was miał podobną sytuację i wie czym jest to spowodowane lub jak przy tym postępować?