Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Interpretacja wyników badania holterowskiego

Gość BEA

Rekomendowane odpowiedzi

Jesush-Maria Jak to dobrze, że nie nie zlecono mi bad. holterowskiego, bo mógłbym teraz zawracać głowę całemu światu pytając o to, czego nie wiem ...a przecież każdy kto chce być lekarzem samego siebie powinien umieć interpretować/czytać/rozumieć przynajmniej WYNIKI BADAŃ ______________________ Nie polecam podręczników (są, ale nie tak ławo dostępne), bardziej potrzebna rozmowa z lekarzem, który się na tym zna... Ludzie, czego Wy szukacie tutaj, zamiast tam??!! Przecież lekarze to nie tępe krowy, polski znają i rozmawiać umieją (!!!)

Witam, przy okazji też mam pytanie. Mam ciśnienie z rana 140/69, puls 72. Wieczorem po pracy 159/67 puls 72. Ostatnio także dużo przybrałem na masie i dużo ćwiczę. W pracy także gdy jest duży wysiłek, a ja mam czarną bluzkę, zostają białe plamy soli na całych plecach i barkach. Bardzo proszę o opinie.

Prosze o odczytanie mojego badania holtera poniewaz bardzo sie denerwuje bo wizyta jeszcze daleko a niestety moja nerwica pokazuje swoje ,chodzi tu o odczówanie tak jakby potykania sie serca oto one: rytm podstawowy-zatokowy,miarowy.srednia czestosc rytmu 77/min.minimalna czestosc rytmu wynosiłaa 38/min o godz 1 .44 maksymalna 125/min o 6.45 pauz dłuzszych od 2.5s wystapiło 0.pobudzen komorowych zarejestrowano 796 w tym 0 v-tach i 0 par bigemnii komorowych0 i trigemnii komorowych1.pobudzen nadkomorowych zarejestrowno5 w tym 0 sv-tachy i 0 sv-pary. bigeminii nadkomorowych wystapiło 0,trideminii nadkomorowych wystapiło 0 .epizody st minut 0 pacjet uzył przycisku zdarzen 0 razy .zmiennosc dobowa rytmu zachowana.najdłuzsza przerwa wyrównawcza po komorowym skurczu dodatkowym ok 1600ms. bardzo prosze o szybka odpowiedz