Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Tachykardia przy rozruszniku serca

Zolza

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ponownie. Od paru dni mam rozrusznik *DDD* . Od samego początku mówiłam mojej kardiolog że jest źle ustawiony. Jestem byłym sportowcem więc tętno spoczynkowe na poziomie 40- 52 zawsze było dla mnie normą. Rozrusznik jest ustawiony na zakres referencyjny 60-130. Tym czasem moje rytm nie spada teraz poniżej 76 a często utrzymuje się na poziomie 100-120 nawet jeśli leżę i przysypiam. Biorę Bisocard w dawce 1,25 a mimo to nie mam efektu zwolnienia.. Co powinnam zrobić i jak przekonać lekarza prowadzącego ze szpitala żeby mi go zestroił niżej..? Tym bardziej że ja się zwyczajnie źle czuję z takim tętnem! Wizytę kontrolą mam dopiero 4 kwietnia.

Proponuję po prostu zmienić lekarza. Też mam od pół roku rozrusznik i lekarz pytał mi sie przy pierwszwej kontroli jak sie czuje i czy chciałabym aby był nastrojony inaczej. Wtedy zwolnił mi dolna granice podczas dnia z 60 na 55 na min. Jeśli pacjent sie źle czuje to termin kwietniowy nie ma znaczenia tylko powinien przyjąć jak najszybciej. Ja mam takiego lekarza dlatego proponuje zmianę. Warto spróbowac bo tak naprawde wszystko zależy po prostu od tego jakim lekarz jest człowiekiem.