Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Od ok.4 mies. strasznie boli mnie w okolicach serca. Właściwie bardziej kłuje. 2 razy wylądowałam przez to w szpitalu. Lekarze stwierdzili, że to przez stres. Tylko nie rozumiem czemu za pierwszym razem dostałam takiego ataku o 2 w nocy, wtedy nie miałam przeciez powodu do zestresowania. Przy tym pojawia się drżenie, najczęściej całego ciała i czasem kłuje mnie tak po drugiej stronie. Mam też wiecznie zimne ręce i nogi. Muszę dodać, że mam niecałe 14 lat. W pewnych momentach nie umiem też oddychać pełną mocą. Naprawdę boję się i proszę o szybkie odpowiedzi.

Strach to paralizator im bardziej myslisz o tym i nakrecasz sie tym wiecej rzeczy sie dzieje .... Zrob sb podstawowe badania i ekg .... To cie uspokoi .... U mnie tak zaczynala sie nerwica .... Polecam wszystkim porad. Psycholog bo Strach ma podstawy .... Ja juz to wiem .... A kiedys myslalam ze jesli kuje mnie serce to juz koniec zawal .... Teraz siadam pije goraca melise nawet w nocy o 2.00 gdy jest potrzeba otulam sie kocek i zajmuje sie czuje np ogladam cos w necie czytam fora i wiem niejestem sama ......

Jesli masz zimne ręce i nogi tzn., że musisz poprawić krążenie.Możesz to zrobic ruszając się codziennie: jazda na rowerze stacjonarnym lub normalnym,gimnastyka,masaż stóp i dłoni.Do masażu są takie drewniane wałki, które kupuje się w sklepie medycznym.No i nie siedzieć długo w bezruchu.Ruszać się .Nawet oglądając TV czy ucząc się można pedałowac na rowerze stacjonarnym.Na zimne dłonie jest takie dobre ćwiczenie.Unieść ręce wysoko.,chwile potrzymać potrząsając lekko,wtedy krew spłynie w dół.Potem szybko ręce opuścić i wstrząsnąc, strzepnąć.Wtedy krew napłynie do dłoni i zrobia sie cieplejsze.To samo z nogami:położyć sie na chwilę z nogami do góry opartymi o ścianę.Nogi opuścić i wstać.