Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Lęki, zawroty głowy i przyspieszone bicie serca

Gość Potrzebujacapomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Potrzebujacapomocy

Witam nazywam sie Agata i mam 21 lat . Od jakiegoś czasu bardzo dziwnie sie czuje . Mam w sobie lek ale nie wiem dlaczego. Nie boje sie zostać sama czy ciemności , poprostu boje sie ze cos mi sie stanie. Miałam straszne bóle w mostku lecz po zrobieniu ekg i badań krwi okazało sie ze z sercem jest dobrze jedynie jakieś zapalenie i dostałam silne tabletki, odstawilam je po4 dniach gdyż przestało mnie bolec a skutkiem ubocznym było osłabienie wzroku jak i bóle żołądka i tak właśnie sie stało , ale znów zaczęło kluc serce , tzn pod lewa piersią pod pacha i lekko stylu , pójdę serce codziennie szybko bije a w mojej głowie jest straszny mętlik. Mam duszności i zawroty głowy , cały dzien leże i ciagle cos mnie boli. W wieku 12 lat miałam depresje szkolna , moja mama jak i babcia również miały taki problem. Najgorsze jest to ze ja nie wiem czego sie boje i strasznie dziwnie sie czuje nie moge normalnie funkcjonować . Zrobiłam jedynie ekg i krew ale wyszły dobrze wiec myśle ze te bóle i klucia to przeziębienie w tym miejscu ale od razu ogarnia mnie strach a to powoduje Ze moje serce wali jak oszalałe a ja myśle ze zaraz umrę na zawał . Byłam u zwykłego lekarza i dostałam tabletki przeciwlekowe o nazwie opipramol stada 100 mg ale nie czuje sie tak jak zawsze , prosZe o pomoc .

Hej! wiem ,ze ci ciezko!!!!U mine nerwica tez skupila sie na sercu!Kolatania serca,uczucie jakby ktos siedzial mi na klatce piersiowej i wiele innych ,nie pozwalaly mi normalnie funkcjonowac!!Moja rada-zrob wszystkie mozliwe badania ,(EKG,ECHO SERCA)aby miec pewnosc ze to nie sece jest chore.Potem nawet jesli twoje serve bedzie sie dziwnie zachowywac,bedziesz wiedziec na 100% ,ze to odzywa sie twoja nerwica.Wiem bardzo dobrze ze kazdy atak paniki i leku jest czyms strasznym i przerazajacym,ale powtarzaj sobie-moje serve jest zdrowe a od ataku paniki sie nie umiera!! Leki nie sa rozwiazaniem! same je bra lam,i wiem ze tylko ty same jests sobie wstanie pomoc.Sprobuj terapii z psychiatry lub psychologic ,bo wiedza o nerwicy bedzie twoja bronia! glowa do gory!Uwiez MI bedzie tylko lepiej:)))