Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Stressoutguy

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Stressoutguy

W grudniu zdarzyło mi się chwilowo utracić przytomność podczas mszy w kościele. Miałem robione badania ekg oraz badania krwi, morfologia plus wskaźniki lipidowe. Te badania były w normie, ale ekg pokazało pewną nieprawidłowość. Pani doktor wytłumaczyła mi, że serce bije w dobrym tempie ale nie uderza rytmicznie tak jak powinno. Zostałem skierowany do kardiologa, on mi zlecił całodobowe badnaie ekg, w poniedziałek ide do niego na wizytę, będą już wyniki z badania horterem. Denerwuję się. Cierpię na nerwicę natręctw, Mam dwadzieścia lat. Ćwiczę dla utrzymania dobrego wyglądu ciała. Ćwiczę zazwyczaj co drugi dzień, bywało, że ćwiczyłęm codziennie, pije jedną kawę dziennie, czasem w ogole. Biorę magnez z witaminą b2, co to moze być? Co może być nie tak z sercem i czy wszystkie zaburzenia rytmu serca są wyleczalne? Co do magnezu biorę go po zasłabnięciu. Prosze o szybką odpowiedź Pozdrawiam :)

Drogi Panie Stressoutguy, Świetnie,że zrobił Pan holtera. Będzie wiadomo, czy nie ma Pan zaburzeń rytmu. A jeżeli zarejestrują się, to będzie wiadomo jakiego są rodzaju. Nie wszystkie zaburzenia rytmu wymagają leczenia. Jeżeli zasłabnięcie lub utrata przytomności była w pozycji stojącej, to warto zainteresować się ciśnieniem tętniczym, nie tylko na siedząco, ale i na stojąco. Być może na stojąco obniża się Panu ciśnienie?