Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Płaczliwość, napady paniki, stres i szybsze bicie serca a nerwica

Gość Patrychax33

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Patrychax33

Witam mam problem ;c sama już nie wiem czy fizyczny czy psychiczny jednakże miałam robione badania takie jak eeg ,ekg (kilka razy) ,echo serca ,holter(48h) ,tomografia komputerowa głowy ,badanie na błędnik i niby nic nie wyszło ale może zacznę od początku : Od zawszę miałam małe dawki stresu ponieważ z natury jestem ruda a wiadomo jacy są niektórzy ludzie -.-często byłam wyśmiewana .. ale z czasem się to zmieniło już było lepiej , im starsza byłam tym coraz to nowsze problemy związki nie związki wszystko brałam na poważnie i ciągle płakałam .. 3 lata temu (około) mama zostawiła tate dla nowego chłopaka i się zaczęło .. on ma coś takiego ze jak się napije alkoholu to świruje i ciągle Mnie obrażał moją mame też ciągle robili awantury wzywał nam policje i karetki bez powodu .. ciągle miewałam histerie przez niego i te sytuacje .. ciągle się rozstawali i wracali do siebie , a teraz on mieszka z nami ;c nieraz jak sie z nim kłócę to aż Mnie trzęsie z nerwów . Pewnego dnia kiedy babcie zabrała karetke (byłam bardzo zwiazana z moją babunią ) mama zadzwoniła ze babcia moze nie przeżyć ponieważ miała zawał wtedy mnie zgieło tak bardzo się bałam płakałam i rosiłam Boga by nic się nie stało .. udało się przeżyła , tego bądź kolejnego nia (nie pamietam dokładnie) leżałam na łóżku i patrzyłam w lampe moze ze 40 minut po czym wstałam i wyszłam z pokoju babcia zadzwoniła do Mnie ze szpitala i mówiła ze moze lepiej żeby umarła bo jest dla nas tylko ciężarem i chciała usłyszeć mojego brata ale on nie chciał z nią rozmawiać zdenerwował Mnie i rzuciłam telefonem o ziemie i zaczęłam płakać było Mi tak źle ;< wyszłam na spacer z chłopakiem a gdy wróciłam do domu wypiłam kawe (dosć mocną) po chwili zaczęło mną telepać czułam nerwy wszędzie serce biło dość szybko czułam lęk prosiłam chłopaka by zawiózł mnie do szpitala tam dali mi jakiś płyn do wypicia i wróciłam do domu nie mogłam usnąć całą noc pociłam się denerwowałam lęk mnie ogarniał , wydawało mi się ze serce mi stanie tak wolno biło w końcu usnełam myślałam ze będzie lepiej jak wstane ale jednak nie .. nie miałam siły wyjść z łożka na dłuzej niż na chwilę byłam zestresowana wszystkiego się bałam źle się czułam a co zapaliłam papierosa czułam większy lęk w sobie chłopak pojechał do taty a ja zostałam z bratem i przyjaciółką jednak co 2 min kazałam jej dzwonić do niego zeby już wrócił 9niewiem jak on był obok czułam taką małą ulgę) wieczorem jechałam znów do szpitala z mamą jej facetem i moim chłopakiem lekarz mnie przebadał i zapisał mi leki które nic nie pomogły .. męczę się z tym już ponad rok i nic mi nie przeszło prawie moje objawy to : uczucie kołysania popychania nie mogę ustać bo czuje jakbym zjeżdżała w windzie tylko ze lżej zdenerwowanie nieraz dziwnie widzę lekkie arytmie czasem nerwobóle cięższy oddech smutek płaczę nieraz bez powodu *wypluwam złe myśli* ciągle sobie coś wmawiam że np *nie umyje łyżki a tam są bakterie i coś Mi będzie* itp .. często niechęć do stosunku płciowego często sprawdzam sobie puls i tylko serce raz uderzy nie tak to wpadam w panikę wiele rzeczy sobie wmawiam a od jakiegoś dłuższego czasu mam tak że serce tak jakby przeskoczyło zaczyna bardzo szybko bić i jak się wyciszę to znów przeskakuje i bije normalnie .. objawy są dziwne teraz nie dawno babcia Mi zmarła ;c do tego kłócę się z mamą i z chłopakiem ciągle płaczę coraz gorzej się czuje chociaż momentami bywa lepiej :) Gdy chłopak jedzie gdzieś sam po chwili wpadam w panikę i błagam go zeby wrócił bo nie umiem sama wytrzymać zaraz zaczynam się denerwować i serce zaczyna szybciej bić ;< tylko przy nim się czuje trochę lepiej .. Proszę pomóżcie Mi nie chcę go stracić ;( czasem widzę jak mu z tym ciężko robi wszystko po to żeby Mi było wygodnie a widzę jak nieraz się denerwuje .. byłam u psychiatry zapisał Mi leki ale te leki też nic nie dały ;( nie chcę do końca zycia być taka chcę zeby znów było lepiej bym lepiej się lepiej poczuła ;< Proszę jeśli ktokolwiek wie co to może być i gdzie się jeszcze udać niech da znać proszęę ;( dodam jeszcze że mam na ogół mam niskie ciśnienie ale zdarza mi się mieć troszkę wyższe no i ze pale papierosy starałam się żucić ale jak narazie bez skutku .. może zna ktoś na to jakieś sposoby ?? proszę pomoc .!! ;)

Witaj, nie jestem lekarzem wiec pewnosci nie ma ale niestety wyglada to na typowa nerwice. Pisalas ze bylas u psychiatry nie zdiagnozowal u Ciebie nerwicy? Co powiedzial? Mysle ze powinnas jeszcze raz udac sie do psychiatry i psychologa rowniez. Psychoterapia w polaczeniu z dobrze dobranymi lekami moze naprawde wiele zdzialac. Pod zadnym pozorem nie nalzey tego przerywac (przekonalam sie na wlasnej skorze i teraz mam nawroty:-/) zdaje sobie sprawe jak teraz sie czujesz, nie poddawaj sie i walcz :-)

Gość Patrychax33

Dziękuję za to że we Mnie wierzysz .! ;) na eeg nic nie wykryto zadnych zmian mózgowych ani nic z tych rzeczy jedynie co to tyle wiem ze to może być coś o położeniu nerwicznym ;< . No fakt bywa cieżko tym bardziej jak niektórzy nie wiedzą co wtedy musimy przechodzić podczas kiedy im nic nie jest też chciałabym znów być zdrowa ;( . Ale może masz racje trzeba walczyć i nie poddawać się .! ;)

Znam doskonale te rajdy po lekarzach :-) ale skoro badania nic nie wykazaly to pewnie niestety nerwica :-/ ale musisz miec diagnoze wtedy i Tobie i lekarzom bedzie latwiej. Musisz uswiadomic sobie ze to jest zadna smiertelna choroba tylko nerwica ktora sama w sobie nie zagraza zyciu. Tak ludzie nie wiedza co to znaczy nerwica, u mnie w domu to twierdza ze sobie wkrecam i ze wyrzucam pieniadze w bloto lub ze jestem lekomanka bo biore leki. Niestety zycie nerwicowca lekkie nie jest ale trzeba walczyc jak juz zostalo powiedziane :-)

Gość Patrychax33

No u Mnie też tak do końca nikt nie wierzy że coś Mi jest -.- także to nie zbyt miłe ;/ . Muszę się ubezpieczyć teraz i lece do psychiatry zobaczymy co Mi powie ;) Może będzie dobrze.. a jakie Ty wgl masz objawy?? i dziękuję za odpowiedzi ;)

Biegnij mala biegnij :-) i nie dziekuj ciesze sie ze chociaz moge w pewnym stopniu pomoc :-) co z tego ze przez internet, ale zawsze po drugiej stronie siedzi zywa osoba ktora czuje i co najwazniejsze rozumie a my potrzebujemy duzo, a nawet bardzo duzo zrozumienia. Hmm wiesz Ja to juz chyba mialam wszystkie objawy somatyczne i psychiczne z reszta tez. Teraz aktualnie moja najwieksza zmora sa zawroty glowy, drzenie miesni, i dziwne uczucie zimna polaczone z mega oslabieniem i wrazeniem omdlewania plus bole glowy i serca. A psychicznie to lek szczegolnie przed wyjsciem z domku jak mam tylko wyjsc to od raz zaczyna mnie bolec glowa trzese sie i czuje sie tak slaba ze nie moge dojsc do drzwi. Lek nasila sie w miejscach publicznych typu sklep czy uczelnia, przede mna wlasnie najwiekszy sprawdzan bo wracam na uczelnie po 3 tyg. przerwie wiec czuje ze bedzie ostro :-)

Gość Patrychax33

No to widzę że wyzwanie Cię czeka życze powodzenia i trzymam kciuki ;) Cieszę się ze ktoś Mnie doskonale rozumie trochę łatwiej jak wie się że nie zostało się samemu z tym problemem ;) chociaż oczywiście lepiej gdyby go nie było np ale cóż trzeba zacząć działam .! ;)

Gość Patrychax33

Właśnie przerwałam nauke a prace rzuciłam bo nie mogłam tam usiedzieć ze względu tej całej sytuacji i nie tylko ale zamierzam teraz wrócić jakoś do szkoły i znaleźć prace :) A skad Ty wogóle jesteś jeśli mogę zapytać? ;>