Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Lęk, strach, bóle w piersi i zawroty głowy przy nerwicy lękowej

Gość Agata19933

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Agata19933

Witam, mam 21 lat i strasznie sie czuje , z dnia na dzien cos nowego i gorzej. Codziennie dostaje strasznych ataków i bólów wylewej piersi. Na początku miałam bóle w mostku takie straszne myślałam ze to koniec . W piersi to aż mnie piecze straszne zawroty głowy lek i strach . Byłam aż dwa razy w szpitalu zrobiłam ekg i krew wszystko w porządku. Kilka dni temu poszłam do lekarza i dostałam lekarstwa na ten bol w mostku no i juz w sumie przestało ale zaczęło bolec w lewej piersi jakbym miała dostać zawału . W sumie myślałam ze to tylko to ale dwa dni temu byłam u innego lekarA i dostałam lek antydepresyjny -opipramol stada 100 mg a ten lek na ten bol w mostku to voltaren resonat . Kiedy miałam 12 lat miałam depresje szkolna. Moja mama miała jak i moja babcia . Mam problem bo jestem bardzo słaba psychicznie wstyd iść mi znów na badanie serca , potrzebuje pomocy lecz jestem w innym kraju nie znam dobrze jezyka nie mam przyjaciół , praca kurs językowy jak i problemy z chłopakiem . Ciagle strasznie sie boje ze jednak cos jest z moim sercem ze ono jakoś słabnie bo mam to codziennie , jesZcze usłyszałam ze ten lek jest bardzo mocny na bol i juz boje sie ze cos sie jednak dzieje i ze to ne tylko nerwica lekowa . Moze mogłabym zrobic jeszcze jakieś badania ? Co robić zeby przestało mnie bolec , poprostu chce sie dobrze czuć mam spać tych leków zawrotów głowy i bólów serca. Teraz jak to pisałam cUlam straszny lek chociaż wiem ze jestem bezpieczna , proszę o jakieś wsparcie , bo mój chłopak juz śmieje sie i mówi ze to tylko w głowie żebym sie uspokoiła a tak naprawdę nie wie jak to jest .

Droga Pani Agato, Proponuję zbadać kręgosłup szyjny i piersiowy. Można zacząć od rentgena kręgosłupa - jeżeli nie jest Pani w ciąży? Życie poza własnym krajem, kiedy brakuje przyjaciół, nie jest łatwe. Proponuję uprawianie niezbyt intensywnych sportów. Można zacząć od spacerów, na przykład 30 minut codziennie.

Gość Agata19933

W szpitalu jedynie zapytali czy bolą mnie plecy , dobrze zrobię to badanie tylko zastanawiam sie dlaczego te kołatanie serca lekkie piecZenie i ucisk jesli podwójne badania wyszly dobrze a depresji straszniejsze nie mam jedynie lekki stres i panika jesli zacznie mnie cos bolec. W sumie ciagle wsłuchuję sie w swoje serce . Dodam jeszcze ze w tym miesiącu odstawilam tabletki antykoncepcyjne w sumie nie wzięłam juz 3 ostatnich i przestałam brać ale nie mam objawów ciąży i miałam miesiączke, strasznie boje sie tylko tych bóli klucia bo od raZu panikuje .

Witam. Powinnas zgłosic sie do szpitalana ogólne badania.Kazdy z tych objawówo którychpiszesz moze dotyczyc innej choroby. Najlepiej to udajn zawał i zadzwońpo pogotowieto zrobia ci gruntowne badania, powiedz o zawrotach głowy to i tomografie ci zrobia. Powodzenia