Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zmęczenie, nadciśnienie, bradykardia, przeskoki serca i bóle głowy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Witam mam na imię Michał, mam 24 lata od 5 lat borykam się z dużymi problemami zdrowotnymi. Jestem non stop zmęczony,mam nadciśnienie na które przyjmuję leki,kręci mi się w głowie,mam zwolniony puls często poniżej 50 uderzeń/minutę,bóle głowy,przeskoki serca,często jest mi zimno,drętwieją mi kończyny a także okolice lewej łopatki,czasem odczuwam bóle w okolicach serca,mam problemy z pamięcią, od roku występują u mnie także problemy gastryczne tzn. uczucie przejedzenia po posiłku,dyskomfort w jamie brzusznej. Miałem multum badań m. in. badania krwi,rezonans głowy,gastroskopie,badania na tarczycę,2 rodzaje holterów,próby wątrobowe,bolerioze,echo serca,badania tętnic szyjnych,badania nerek.Jest tego naprawdę dużo .Zdiagnozowano u mnie jedynie nadciśnienie tętnicze na, które leczę się od 5 lat.Niestety nadal źle się czuję, a ciśnienie mam raczej ok. Lekarze rozkładają ręce i nie potrafią mi pomóc. Ma ktoś może podobne objawy i leczy się na nie ? Pozdrawiam

Też tak myśl,e,ze lek na nadciśnienie jest za mocny.Wystarczy zmienic na inny,słabszy.No i przeczytaj ,,niefarmakologiczne sposoby leczenia nadciśnienia**---może pozwolą zmniejszyć dawkę.I więcej sie ruszaj, moze na basen chodź,albo na kurs tańca,rower itd.Tylko nie na siłownię! Bo ćwiczenia siłowe podnoszą ciśnienie.Pozdr,.

Moje tabletki tez nie spowalniaja, dodatkowo ostatnio nie uprawiam juz tak duzo sportu. Jednak dalej moj puls wynosi w granicach 40-50, czasem ponad 50. Chcialem sprobowac jakis tabletek na przyspieszenie akcji serca (np na tydzien , zeby sprawdzic czy bede czul sie lepiej), ale lekarze mi tego odmawiaja bo te tabletki maja duze skutki uboczne. Bede jednak dalej probowal moze sie uda , bo zycie z codziennymi myslami o zdrowiu jest naprawde nieprzyjemne.