Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bóle w klatce piersiowej i duszności przy wysokim TSH

Gość Hehe12345

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Hehe12345

Witam,jakiś czasm temu pisałem o swoich problemach,bóle w klatce piersiowej,duszności itd,zrobiłem badanie kontrolne czyli krew,mocz itd,wszystko wyszło ok oprócz TSH,norma to jest 4,2 ja mam 7,16,czytałem że jak ktoś ma za duże to ma jakieś objawy,nie wiem właśnie czy moje objawy nie są związane z tarczycą ale i ze stresem/nerwicą natręctw,obecnie mam czasami kołatanie serca,gdy się czymś podniecie to często mi serce kołata,mam duszności,dusi/dławi mnie w klatce piersiowej tak troche,czasem zdrętwieją mi palce u rąk albo czuje takie morwienie,no i mam wrażenie że szybko się męcze na w-fie i w domu jak coś zrobie,mam na myśli tutaj troche wysile się to już ciężej oddycham,nie jest to wielkie zmęczenie ale serce szybciej bije i oddech inny,mam takie pytanie czy takie objawy to może być od tej tarczycy? Takie objawy jak bóle w kręgosłupie/promieniujące czasem do rąk to tłumacze sobie tym że to może na tle nerwowym bo jestem człowiekiem który wszystkim się martwi i miałem mnóstwo stresu od wakacji,najbardziej niepokoje się kołatającym sercem,czyli takie szybkie bicie serca które obudziło mnie dzisiaj w nocy np no i te duszności to jest jakaś masakra,ciągłe martwienie się o serce i zdrowie mi nie pomaga:(

Musisz natychmiast iść do lekarza od chorób tarczycy.I to niestety prywatnie,gdyż na NFZ czekałbyc na wizyte z rok,a czekać nie możesz.Dobrze byłoby gdybyś miał zrobione USG tarczycy[chyba że lekarz od tarczycy robi je w swoim gabinecie] no i jeszcze morfologię z rozmaze,OB, poziomy elektrolitów.Tarczyca daje wiele różnych objawów:kołatanie serca, wieczne zmęczenie,brak siły fizycznej,wewnętrzny ,,dygot**-czyli jakby podenerwowanie ,kłopoty z emocjami....Jak lekarz wyrówna ci poziom hormonów,poczujesz się lepiej.Na wszelki wypadek jeszcze zrób sobie bad. krwi ft4 i ft3.I szybko do lekarza z tym.