Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nadkomorowe dodatkowe skurcze pojedyncze

Gość sychoo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam 25 lat i moje pytanie do kogos madrego od dwoch lat mam problem z zawrotami glowy sa to takie ataki raz na jakis czas tzn 2 razy w miesiacu uczucie goraca scisku w klatce ogolnie jakby mnie ktos w tym momencie pradem piescil i okropnie szybkie bicie serca po chwili mialem robione ze 20 mi po takim ataku EKG nic nie wykazalo mnialem ich z 10 przez 2 lata holter pokazal nadkomorowe dodatkowe skurcze pojedyncze kikladziesiat i kilkadziesiat tachykardi max 145 na min min 48 podczas snu do tego MRi glowy RTG klatki i USG serca nic nie wykazalo a ja czuje sie zle slabo jak sie nie wysie to nie nadaje sie do zycia tzn 10 h min snu takie trzepotania serca mam kilka razy w tygodniu po 10 sek max czasami kilka dziennie i te pojedyncze potkniecia tez bardzo czuje na gardle czy klatce ponoc mam nerwice :( ale cos mi sie w to wierzyc nie chc dodam ze biore XANAX w minimalnych dawkach bo juz go odstawiam i nigdy nie mozna wylapac umnie tych trzepotan w klatce jak i potkniec dopiero holter cos pokazal ale to byl okres w ktorym czulem sie dobrze jak go mialem (taki czas oczekiwania) i z dnia na dzien jest coraz to gozej nawet dzisiaj jak szedem na 3 pietro do domu to na samejgorze dwa razy po 3 sek pod rzed zatrzepotalo mi serce ze czulem je na calym ciele i moje pytanie co z tym robic :( jakie badanie pokaze na 100% ze to *to cos * a nie nerwica czy jakas inna choroba ? pomocy mam dziecko i zone a prze zto do pracy nie chodze :( w chwilach ataku dopada mnie strach a pracuje na czarno wiec tez nie chce komus narobic przypalu jak to ie mowi prosze o rade jaka pozdrawiam i dziekuje