Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Diagnostyka niedomykalności zastawek w badaniu EKG

Gość Mariusz 18

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Mariusz 18
Witam, tydzień temu byłem u lekarza medycyny pracy. Niestety po osłuchaniu wykrył u mnie wadę serca - niedomykalność zastawki (tylko jakiej...). Mam pytanie, czy badanie EKG powinno zobrazować tę wadę? Pozdrawiam
powinno ja wlasnie mialam robione ekg tylko nie pamietam jakie to bylo podobne do badania usg i wlasnie ono mi wykrylo niedomykalnosc zastawki juz wiem przypomnialam sobie to bylo badania echokardioficzne czy jakos tak w kazdym bądz razie bardzo dobrze sprecyzowalo moja wade popros lekarza zeby dal ci skierowanie na to badanie w razie jakich kolwiek pytan to moje gg 2801668 pozdrawiam i zycze dobrych badan :P
Gość Mariusz 18
Witam, dziękuję za odpowiedź. Dzisiaj odebrałem EKG i okazało się, że mam niepełny blok prawej odnogi pęczka Hisa. Na szczęście nie jest to nic poważnego, ale muszę udać się do kardiologa, bo chyba jednak nie da się zauważyć niedomykalności na EKG. Pozdrawiam
Witam ! Mariusz!na EKG nie mozna wykryć nieomykalności tylko na echo serca.Ja mam niedonykalność zastawki mitralnej i dodatkowe skurcze! -od wielu lat!Jestem pod opieką kardiologa , ale bardzo czesto kiedy jestem na wizycie nie mozna zauważyc żadnych zmian. To taka przypadłość z którą się żyje - mimo bardzo często występującego złego samopoczucia !I ja tak żyję już trochę :)
Witam ! Krysiu!- nie mam gg , ale jestem razem z innymi *dodatkowcami * w wątku *Dodatkowe skurcze *zapraszam :)Jeśli tam jeszcze nie zaglądałaś , przeczytaj wszystko od początku napewno wyjaśni się wiele Twoich wątpliwości !Czytania trochę jest , bo to 19 stron , ale... Codziennie ktoś tam się pojawia i można zapytać i wymienić się spostrzeżeniami na interesujący CIĘ temat!Pozdrawiam :)