Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kardiomiopatia rozstrzeniowa, stymulator serca, cukrzyca a renta

Gość kazimierz

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kazimierz
Witam, dwa lata temu zachorowałem na kardiomiopatię rozstrzeniową moja frakcja wyrzutowa wynosi ok.40%,cały czas pracowałem jako kierowca poj. ciężarowego,obecnie lekarz proponuje mi ubieganie się o rentę/oczywiście mam wszczepiony stymulator/ czy mam szanse na otrzymanie światczenia.pozdrawiam.
moj maz ma ta sama chorobe i taz jest kierowca przy tej chorobie i tej wydolnosci nie ma najmiejszych obaw ze renty nie dostaniesz wydolnosc to ta fraksja wyrzutowa 40% maz poczatkowo mial 26% a teraz po 2 latach leczenia ma 42 % i dostal teraz na komisji rente na 3 lata ( 0 picia moze piwko raz na jakis czas pozdrawiam i zdrowka zycze woda sodowa

Witam ja mam 21 lat od 18 roku zycia wykryto u mnie kardiomiopatie rozstrzeniowa, moim obiawem byl bol w klatce piersiowej, duze zmeczenie po czum lekarz rodzinny wyslal mnie do szpitala. Najpierw mysleli ze to zawal ale po miesiacu leczenia doszli ze mam kardiomopatnie, i roznie to bywa, raz jest lepiej raz gorzej, a do tego wszczepiony mam icd. frakcje mam okolo 20-30% na poczatku byla kolo 17% mija 3 rok jak jestem z ta choroba a frakcja nijaka