Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból stawów i osłabienie przy nerwicy lękowej

Gość Kamil28

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam stwierdzona nerwice lekowa. Juz wczesniej kazdy mi mowil ze ja mam, ale ze by ja wykluczyc porobilem jak wiekszasc mase roznych badan i jak prawie kazdy z nas wymyslal sobie jakies choroby o ktorych wyczytal w necie ja tez tak mialem iwszystko wych ok. Mianowicie chodzi mi o to czy mieliscie bole stawow bo pomijajac juz ze lapie mnie brak oddechu, uczucie gorac, to od jakiegos juz czasu najpierw bolaly mnie kolana, pozniej barki, biodro a teraz strasznie bola mnie dlonie i nadgarstki. Jest to bol tylko wtedy jak sie mocniej zaczne dotykac i czuje jak bym mial oslabione i mial mniejsza sile w nich np jak prowadze samochod. Biore 2x1 tab rano i wieczorem afobam i 1x wieczorem tab Xetanor ktore psychiatra mi przepisal od tyg super sie czuje tylko te stawy dloni mi doszly czy po Was tez tak chodzily te bole stawow. Pozdrawiam

Raczej nie bo od tego zaczela mi sie chyba nerwica najpierw jedno kolano pozniej drugie itd barki biodra a wszystkie badania ok na reumatologi lezalem i tez ok wszystko wyszlo dotego strasznie mi sie kurczy twarz i bol stawow rak czyje jak by mi sie na twarzy albo naczynka rozszerzaly albo bardziej kurczyly przechodzi na 20 min i znowu

Ja tak mam: bóle stawów nadgarstka, wysokie tętno, nierównomierna praca serca, ( kłucie, kołatanie),czasami wstrzymuje oddech , albo nabieram powietrza i powoli je wypuszczam,żeby uregulować pracę serca, zawroty głowy, drętwienie kończyn górnych, uczucie duszności łaknienie, częste oddawanie moczu, oczopląs, zaburzenia widzenia,zmęczenie, czasami ataki kaszlu, szczególnie po spożyciu posiłków. Objawy nasilają się przed miesiączką i podczas stresowych sytuacji. Ustępują kiedy czyje się odprężona, po spożyciu alkoholu , mam 29 lat . Nie wiem jak się z tego wyleczyć, jak dopadnie mnie dolegliwość staram się myśleć o przyjemnych rzeczach i tłumaczę sobie, że kardiologicznie jestem zdrowa , pozdrawiam