Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłujący ból w płucach przy szybszym nabraniu powietrza

Gość Stanislaw0508

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Stanislaw0508

Bardzo sporadycznie możliwe że około 1-2 razy w miesiącu przeszywa mnie kłujący ból w płucach przy szybszym nabraniu powietrza W płucach pod sercem troszke z lewej strony tak jakby pod ręką (wysokość bicepsa przy wyprostowanej ręce wzdłuż tułowia) Zazwyczaj przy odpoczynku, leżenia na łóżku, siedzenia na fotelu, spokojne oddychanie, żadnego zmęczenia I w takim momencie gdy chcę mocno nabrać powietrza w płuca po 1-2 sekundach wdechu blokuje mnie ogromny ból, robię wydech i po kolejnym wdechu już jest ok tyle że ten ból który trwa sekundę jest tak mocno paraliżujący, i tak zajeb..ścię mocny że aż łzy mi wyciska dodam również że pracuję fizycznie, dużo zmęczenia w trakcie 8-godzinnej pracy, prowadzę aktywne życie, lubię biegać po minimum 5km, nie palę papierosów, jakieś sugestie? do jakiego specjalisty można by było się udać z czymś takim?

Neurolog, badanie w kierunku kręgosłupa. Prawdopodobnie coś z kręgosłupem piersiowym. Ja mam takie same dolegliwości - czasami nie można nabrać powietrza, oddychać głębiej tylko na półoddechu. Czasami odczuwam tez bóle przeszywające jak dźgnięcie na wylot lub opasujące klatkę piersiową. Badania kardiologiczne ok. Miałam robiony też rezonans kręgosłupa i wyszły uciski, wypukliny i takie tam. Diagnoza lekarska - bóle z kręgosłupa piersiowego. Leczenie lekami przeciwbólowymi, zabiegi rehabilitacyjne. Z każdym rokiem jest gorzej. Miałam okres ,że w ogóle nie mogłam leżeć na plecach, siedzieć, prowadzić auta, tylko stać. Są momenty mniejszego bólu...