Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, pierwszy roz przelewam to co siedzi w mojej głowie. Od 13 roku życia miałem przygody z alkoholem,amfetamina, pigułami,mariuhuana,testosteronem zdarzałomi sie przyjąć wszystkow na raz w tym samym czasie gdy miałem 19 lat na kacu po 3 miesięcznym ciagu alkoholowym złapałem macha zioła i wtedy wszystko się zaczeło... zaczeły piec mnie dłonie oraz skoczyło mi ciśnienie raptem cieżko było mi oddychać aż w końcu zaczął się rozpierający ból w klatce piersiowej pomyslałem zawał juz po mnie gdy traciłem przytomnośc kolega zaniósł mnie do szpitala okazało się ze mam migotanie przedsionków diagnoza zbyt duże stężenie etanolu we krwi kroplówka i do domu od tamtej pory moje zycie wywróciło się do góry nogami, cały czas miałem ataki duszności oraz bóli w klatce postanowiłem wybrać się do lekarza lekarz zmierzył mi ciśnienie 180/100 oraz wysłał do szpitala na diagnozę wspaniali lekarze nie znalazli pzyczyn nadciśnienia po czym stwierdzili że ma to podłoże genetyczne cały czas miałem puls około 100/min dostałem bisocard po tych tabletakach jmój puls zwalniał do 40 i towarzyszył mu ból w klatce piersiowej w końcu wybrałem się do kardiologa w wiekszej pobliskiej miejscowości przepisał mi prestarium 5mg cisnienie w normie lecz bóle serca i duszności nie ustapiły bo wielu wizytach u lakarza rodzinnego wysłał mnie do psychiatry psychiatra stwierdził lęki poczym rozpoczył leczenie xanaxem wszystko było ok jednak xanax przestał działac zmieniono na setaloft 50 mg wszystko było ok dodam iż od czsu incydentu z migotaniem nie wypiłem nawet piwa do dnia dzisiejszego nie spróbowałem rónie fety ani zioła boe serca zaczałem sobie tłumaczyc jako lęki leki zażywam do dnia dzisiejszego często boli mnie serce mam zaburzebia równowagi oraz najrózniejsze bóle zrobiłm holtera ekg okazało się ze miałem 12 tachykardii oraz 138 bradykardii mój puls sandardowy wynosi około 50/min w dzień wieczorem od 32-45 towarzyszy temu ból oraz mocne bicie serca lekarz stwierdził ze prędzej czy później czeka mnie rozrusznik postanowiłem nie poddac się i dołować tylko walczyć od tygodnia ograniczyłem ilośc spalanych papierosów o polowę (wiem ze powinnienem rzucic ale obawiam sie efektów ubocznych jak po odstawieniu reszty) przesedłem na diete i dziś jako pierwszy raz poszedłem na spacer 45 minut mam nadzieję ze pojawią sie jakieś efekty bo choś jeszcze żyję juz czuję się jakbym był martwy ciągle coś mnie boli ,ciagle jestem zmęczony i ogólnie źle się czuję niedługo skońcę 25 lat a moje zycie jest jak gówno w dodatku ciagle łaię infekcje i przeziębienia chwilami wydaje mi się że jestem pierdolnięty i niewiem jaki ból jest prwdziwy spowodowany bardykardią a który jest nerwicowy normalnie brak słów na takie życie to raczej wegetacja. Przepraszam za interpunkcję.

Do pozytywów należy zaliczyć to, że zdałeś sobie sprawę z tego, co zrobiłeś ze swoim zdrowiem. To jest pierwszy krok ku lepszemu.Myślę,że mógłby ci coś dopomóc psycholog.Może jak już zacząłeś spacerować, to stopniowo wrócisz do jako takiej formy.Czego Ci serdecznie życzę. Nie jestem lekarzem ,ale ja na twoim miejscu bym też zbadała krew ,,próby wątrobowe**---i jak wyjda niedobre wyniki, to brała cos na regenerację wątroby.Z pewnościa jest ona podtruta tymi różnymi substancjami chemicznymi, których jeszcze niedawno byłeś wielbicielem.Przydałoby ci sie tez stopniowo oczywiście więcej ruchu.Może na basenie?Jak umiesz pływać, to pływanie nie wymaga wielkiego wysiłku ,nie dość,że rozlużnia i uruchammia wszystkie mięśnmnie ,to jeszcze relaksuje,a to Ci jest przecież potrzebne.Idzie wiosna, może więc rower? Życzę ci dużych postępów w dochodzeniu do ,,stanu uzywalności**! Trzymam kciuki.Pozdr.