Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość anna 20

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,chcialabym sie dowiedziec czy moje dolegliwosci zwiazane z wysokim cisnieniem sa grozne np wieczorami pojawiaja sie drzenia,czasami szum w uszach napiecie miesniowe i przu tym wysokie cisnienie np 150/100 a nawet 150/110 trwa to z 10 minut po czym samoistnie przechodzi.zrobilam badanie krwi echo serca rowniez badalam tarczyce i wszystkie wyniki sa w normie.przez 2 miesiace zazywalam metocard 50 mg rano i wieczorem,podczas stosowania tego leku rowniez pojawialo sie wysokie cisnienie,dopiero po zazyciu hydroksyzyny objawy ustepowaly. Czy cierpiac na nerwice,majac te zwyzki cisnienia,groza one udarem?w internecie czytalam wiele o tym i pisalo ze napady stanow lekowych nie stanowia zagrozenia dla zycia,moze i tak ale zastanawia mnie to jak jest z tym cisnieniem? Kilka miesiecy temu dostalam silnej tachykardi,bardzo sie wystraszylam wiec pojechalam do sxpitala,moje cidnienie wynosilo 183/126 puls 150 po podaniu captoprilu puls nadal byl wysoki i cisnienie rowniez nie spadalo podano mi pozniej hydroksyzyne i relanium,kiedy bylam juz w domu polozylam sie spac.czy takie sytuacje stanowia zagrozenie dla zycia?zrobilam sobie badanie holtera,wykazal mi 16 taxhykardi w ciagu dnia do 160/min,po tych 2 miesiacach stosowania leku musialam pojechax do lekarza bo chcialsm odstawic ten lek.znacznie obnizal mi xisnienie bylamm nie do zycia,a puls i tak czasem z rana byl wysoki.mierzr codziennie cisnienie i jest w normie 117/78 125/88 tylko zazwyczaj wieczorami jest wysokie. Z gory dziekuje za odpowiedz