Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ciężkość głowy, zmęczenie i osłabienie

Gość Grzegorz95

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Grzegorz95

Witam was wszystkich serdecznie. Mam pewien problem od tygodnia. Boli mnie glowa mimo ze spie dlugo. Takie uczucie ciezkiej glowy. Wgl nie moge sie skupic, myslec. Ciagle rozkojarzenie. Najgorzej jest w godzinach 17-18. Czuje jakbym mial dostac za moment goraczki (dla przypomnienia podobno w tych godz ma sie najwyzszy stan goraczki). Nie wiem co mam robic. Tak jakby bolala mnie sama glowa. Reszta ciala funkcjonuje normalnie bo i na wf ide na dwie godziny i biegam bez problemu za pilka i nie odczuwam takiego zmeczenia. Tylko cos z moja glowa nie tak. Dodam ze boli mnie ona z tylu. Tydzien temu pare dni pod rzad sie przejadlem. Moj zoladek zwariowal wtedy ale po paru dniach doszedl do normalnosci. Dodam jeszcze ze gdy odchylam glowe do tylu mocno to czuje jak bol z tylu glowy sie nasila. Moze nie doplywa krew ? Przeciez tam jest tetnica? W ciagu dnia ziewam jak kon. Podam przyklad dnia. Wstaje rano godz 6.00. Czuje sie wyspany nie ziewam jest ok. Ide na autbus, jade do szkoly. Zaczynam ziewac. Powoli zaczyna mnie rozbolewac glowa. Boli coraz bardziej i bardziej az przystaje na pewnej granicy bolu i dalej boli. Bol najbardziej sie nasila w godz 17-18. Przyjezdzam do domu mniej wiecej w tych godz i tak jak np dzis biore tabletke (pyralgina) bo jest dosc mocna. Troche mi lepiej ale to nadal nie to samo. Jak macie pytania odpowiem. Za rady bardzo dziekuje. Poszedlbym do lekarza ale szczerze nie lubie ich i sie ich boje ba zaraz mi nawymyslaja badan na kit wie co i chorob mi wymysla z 5. Pozdrawiam wszystkich :)

Moze kręgosłup szyjny?Dźwigałeś coś,ciągnąłeś,pchałeś cos ciężkiego? Albo siedzisz przed komputerem codzienmnie wiele godzin? Zrób prześwieltlenie kręgów szyjnych i zbadaj poziom elektrolitów,OB, morfologie z rozmazem i z wynikami do lekarza.Może fizjoterapeuta ci pomoże?Kto wie ,co ci jest?? Jednakm koniecznie musisz iść do lekarza,koniecznie.

Gość Grzegorz95

Nie dzwigalem niczego. Choc fakt ostatnio na praktykach dzwigalismy ciezkie lozka. Ale objawy mam jeszcze przed tym. Cos mam z szyja bo gdy zrobie sobie masaz z tylu glowy i z tylu szyji to mi lepiej. Wypilem troche witamin i tez mi lepiej. A moze mnie przewialo? Chodzilem w mrozy bez czapki ani kaptura. W nocy czesto sie budze odkryty i zmarznuety. Jutro zamierzam siw wybrac do lekarza rodzinnego wiec zobaczymy co mi powie i wymysli