Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zmęczenie na sercu

Gość Andrzej

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problem. Po nawet niewielkim wysiłku (np. kilkukilometrowy chód) odczuwam coś jakby zmęczenie na sercu. To dziwne uczucie jakby serce było spracowane, zużyte (trudno mi to określić). W każdym razie powoduje to duży dyskomfort. Inna sprawa, że to uczucie ma przełożenie na komfort pracy i życia (brak energii i chęci do działania). Mój stan psychofizyczny pogłębia świadomość, że jeszcze niedawno czułem się zdecydowanie lepiej (a może ciężka praca tłumiła te objawy? , sam nie wiem). Dodam jeszcze, że jestem człowiekiem bardzo młodym (30 lat) i martwi mnie to. Ostatnio prowadzę oszczędny tryb życia (wcześniej bywało różne, m.in. dużo stresów).
siema... ja mam troche podobnie do Ciebie... czasami mam dziwne uczucie jakbym miał zaraz odleciec, umrzeć czy coś takiego... odczuwam dziwne uczucie po lewej stronie klatki piersiowej... byłem nawet w szpitalu bo co chwile mi sie tak robiło i uczucie jakbym miał zaraz jakiegoś zawału dostać... ale EKG Echo serca i badanie krwi wyszło ok... ale boje sie że coś sie stanie;/ bardzo utrudnia mi to życie bo np boje sie jećhać pod namioty albo coś takiego... dodam że mam 18 lat i np jak sobie wypije na wieczór pare piw to w nocy sie budze i jest jeszcze gorzej... ale to już może psychika:(( jestem bezradny i nieiwem co robic:((