Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłucie w klatce piersiowej, uczucie gorąca, punktowe swędzenie i duszności

Gość Mlody12345

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Mlody12345

Witam wszystkich. Nie myślałem żeby tutaj pisać ale moje problemy są już nie do opisania. Zacznę od tego, że mam 20 lat, moje życie towarzyskie były na wysokim poziomie, alkohol, imprezy itp. Żyć nie umierać. Teraz jestem wrakiem człowieka przez prawdopodobnie dwa odmiany nerwicy. Mam różne dziwne objawy, w zależności od dnia. Uczucie ciepła w okolicy serca, kłucie (nie bolące) w klatce piersiowej pod sercem, kłucie na plecach, uczucie gorąca, dziwne punktowe swędzenie albo oblewanie ciepłem przy iściu gdzieś, takie nie wiem, jakby ktoś mnie czymś rozżarzonym dotykał w różnych miejscach na nogach czy klatce piersiowej. Duszność a po wysiłku serce nie może dojść do normalności. Dochodzą również do tego natręctwa typu: muszę zrobić coś wiele razy ponieważ mam takie i siakie liczby w głowie. Wcześniej to mi nie przeszkadzało ale teraz boję się zjeść coś solonego lub wypić piwo bo czuję, że dostanę zawału. Zaczęło się kilka miesięcy temu od jakby to ująć *ataku serca* bo zjedzeniu sphagetti, serce biło mi jak nigdy w życiu a kiedy się uspokoiło byłem wyczerpany i poszedłem spać. Ciągłe lęki, myślenie o śmierci, że nie dożyję rana itp. Zamykanie się w sobie, brak mobilizacji a kiedyś chodziłem na siłownie, uprawiałem sporty. Zrobiłem badania, ekg, krew (przed zawałowy, cholesterol, cukier, mięśniowy, OB. po prostu wszystko na krew, byłem u kardiologa jedna diagnoza (zdrowy ja wół, proszę nie przestawać ćwiczyć) przepisał mi Concor 2.5 mg i powiedział żeby zażywać i jest to na tle nerwowym ale ja dalej nie mam pewności. Powiedzcie mi ludzie co robić bo za niedługo po prostu nie wytrzymam tego... Dziękuję z góry za przeczytanie i odpowiedzi, może chociaż wy mi pomożecie.

Drogi Panie Mlody12345, Pana dolegliwości nie są typowe dla określonej choroby serca. Warto mierzyć sobie ciśnienie i tętno. Warto też zainteresować się kręgosłupem, czy nie ma Pan stanu zapalnego jego stawów. Ćwiczenia na siłowni mogą spowodować przeciążenia mięśni i stawów. Dlatego warto je robić pod okiem trenera. Proponuję spacery 30 minut codziennie. Trzeba się tylko dobrze ubrać.

Witam z tej strony Norbert! Od 3 tygodni kluje mnie w klatce piersiowej w okolicach serca rówież towarzyszą mi duszności,zawroty głowy,wymioty krwią. Ostatnio tak się źle czułem że musiałem wezwać karetkę przywieźli mnie na izbę przyjeć tam zrobili mi EKG i zmierzyli ciśnienie i stwirdzili że jest wszystko dobrze.Dostałem tabletki przeciwbólowe które mi nie pomagają.Minoł tydzień od wizyty w szpitalu klucie w klatce piersiowej oraz duszności się nasiliły do tego doszło drętwienie nóg oraz silne zawroty głowy. Ostatnio trochę się denerwuje czy może to być spowodowane na tle nerwowym. Proszę o jak najszybszą odpowiedź za co z góry dziękuje.

Ja tez mam takie objawy, od wielu lat coraz to nowe dolegliwości, w końcu zrobilam po raz drugi w ciagu tego czasu test na borelioze...Wychodzi na to że 1. stres 2. jakaś bakteria, prawdopodobnie borrellia bąd też inny krętek mnie zżera. Stąd dolegliwości kardiologiczne, dziwne spadki cukruu, doledgliwosci neurologiczne, reumatyczne i inne. Szkoda mowic bo mam 27 lat i całe życie przede mna. Pozdrawiam (Nie wiem czy to borelioza, wiele osob mówi że jak lekarz nie umie znalezc przyczyny zwala na borelioze, ale u mnie wyszedl wynik dodatni tego pierwszego testu ELISA)....

Żenadą jest to, że niedoczytani lekarze nie potrafię pomóc w takich sytuacjach i mówią że jest wszystko okej, co jest bzdurą. Na pewno nie jest ok. Takich przypadków są tysiące w internecie. W pierwszej kolejności przyczynią jest to co jecie i pijecie, bo to w największym stopniu wpływa na organizmu i choroby. Należy odstawić używki i niezdrowe produkty alkohol ograniczyć cukier,  laktozę gluten, fastfudy, smażony na olejach mięso, frytki, bo może być już osłabiona wątroba. Picie zdrowe soki albo samemu robić burak marchew jabłko jak najwięcej warzyw , można sobie robić w blenderze. Jeśli dużo zieleniny makarony zamienić na kaszę gryczaną i jaglaną. dużo czytać porobić jak najwięcej badań dodatkowych z choćby listy badań podstawowych Pepsi eliot, zbadać magnez i witaminę D3 wapń potas sód homocysteina bardzo ważna, kortyzol od stresu, hormony tarczycy, zrobić analizę włosa żeby zobaczyć niedobory mineralne itp. suplementować witaminy i minerały określone których brakuje, to jest ważne. Jesc warzywa i owoce, tam są witaminy i minerały a to one powodują poprawy zdrowia ich niedobory choroby i problemy.Zacznij jeść bardzo zdrowo zobaczysz szybko poprawę i rób jak najwięcej badań czytaj na własną rękę. Spacery relaks też  koniecznie, unikać stresów, ale najważniejsza jest dieta i dostarczenie organizmowi składników odżywczych które zostały wyczerpane. Wtedy się lepiej poczujesz i wyjdziesz na prostą.