Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Niskie ciśnienie i odchylenia w morfologii

Gość MarzenaLondon

Rekomendowane odpowiedzi

Gość MarzenaLondon

Od kilku dni oddycha mi sie inaczej, ciezej. Mam tez niskie cisnienie, nie przekraczajace 100/60 a raczej mniejsze. Moja Lekarz zalecila mi sie wybranie do szpitala by ponownie wykonac ekg poniewaz to Jej przedstawione Ja zaniepokoilo. Mialam tez odchylenia od normy przy badaniu krwi w przypadku NEUT% 47,8 % i EOS% 7,60 %. W szpitalu zrobili mi EKG twierdzac ze wszystko jest ok, zrobili mi tez wyniki krwi i INR wyszlo 0,98. Wypuscili mnie twierdzac ze wszystko jest ok ale ja mam watpliwosci - bo sa ta angielscy Lekarze ktorym nie ufam. Co o tym myslicie?

Droga Pani MarzenaLondon, Niskie ciśnienie tętnicze krwi może być przyczyną Pani złego samopoczucia. Warto pić więcej płynów i sprawdzać, czy język jest wilgotny? - Jeżeli jest suchy to znaczy, że warto jeszcze wypić szklankę wody lub filiżankę herbaty. Jeżeli ciśnienie było mierzone podczas miesiączki (krwawienia miesięcznego) i ta miesiączka była obfita, to mogło się to przyczynić do niskiego ciśnienia. Jeżeli lekarze powiedzieli Pani, że badania krwi są prawidłowe, to nie ma podstaw, żeby im nie ufać. Warto wrócić do swojej Pani doktor i opowiedzieć jej o swoich wątpliwościach. Oczywiście warto pokazać jej wyniki badań i przedstawić informację (Karta Informacyjna / list) o swoim stanie zdrowia,. którą otrzymała Pani w szpitalu.