Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból i zawroty głowy a ognisko naczyniopochodne w mózgu

Gość andrzej 30

Rekomendowane odpowiedzi

Gość andrzej 30

Witam mam 30 l rok temu robiłem TK głowy z powodów zawrotów i bólów głowy.Nic niepokojącego nie wyszło poza drobne ok 6mm ognisko najpewniej naczyniopochodne w topografii corona radia po prawej stronie. Czy to coś poważnego?leczę się u neurologa i wg niego wszystko ok i stwierdził że to na tle nerwicowym i dał skierowanie do psychologa.Jednak głowa boli dalej nie co dzień ale 2-3 razy w tygodniu z tyłu po prawej stronie i na całej głowie.Mam zawroty i nudności do tego drżenie kończyn.Zażywałem różne leki np Venlectine sedam histigen ale nie pomagały.Czy te objawy mogą być przez nerwicę jestem bardzo nerwowy wszystko mnie potrafi wyprowadzić z równowagi ale zarazem jestem cichy tłumię w sobie wszystko boję się odezwać a jak już się odezwę we nerwach to się trzęse jak galareta serce wali jak młot czy ktoś może mi pomóc

Drogi Panie Andrzej 30, Proponuję ufać swojemu neurologowi. Być może warto będzie w przyszłości powtórzyć TK głowy, żeby zobaczyć, czy opisywana zmiana się powiększa, czy nie? Nie można jednak tego badania powtarzać zbyt często, ponieważ samo badanie nie jest obojętne dla zdrowia i zbyt częste jego powtarzanie mogłoby Panu zaszkodzić. Skoro jest Pan bardzo wrażliwy emocjonalnie i ma Pan kłopoty w kontaktach z innymi osobami, to może wizyta u psychologa, lub u psychiatry przyda się Panu?