Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Szybkie męczenienie się, duszności i nadmierna potliwość a skok pokwitaniowy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam problem z diagnozą swojego dziecka,Ma 11 lat , nigdy nie chorował( raz podany antybiotyk w wieku5 lat na zapalernie krtania)- zdrów jak ryba.Udalismy się do lekarza na prośbę nauczyciela w-f , który stwierdział, że syn bardzo się męczy i poci podczas zajęc ruchowych. 2 tygodnie temu o mało nie zemdlał, miał duszności, robił się blady, nastepnie czerwony, zmiejszył się takżejego apetyt.Lekarz stwierdził -skok pokwitaniowy-przepisał mu lekartwo na pasożyty.sytuacja się powtórzyła, udalismy się ponownie do lekarza tym razem z morfologią, która nic nie wykazała.Dostał przepisany kwas foliowy na wzmocnienie.A dzisiaj syn chrapie , co nigdy wcześniej nie zaobserwowałam.Martwię się, bo intucja podpowiada mi coś innego niz skok pokwitowy.bardzo proszęo odpowiedź.dodam ,ze syn jest bardzo sprawny fizycznie-zajęciataneczne, 6 w-f wtygodniu.pozdrawiam.

Droga Pani Kamilko, Chrapanie u Pani syna (prawdopodobnie podczas leżenia na plecach?) wymaga konsultacji laryngologicznej. Być może jest przeszkoda w przedostawaniu się powietrza wdychanego do płuć - skrzywienie przegrody nosa? Przerost migdałków? Opadanie podniebienia miękkiego? Być może tutaj tkwi przyczyna nadmiernej męczliwości Pani syna. Proszę wyjaśnić u laryngologa, dlaczego syn chrapie w nocy?

Gość Aneta 24 i synek 5 miesiecy

Moj synek ma 5 miesiecy od ponad dwuch miesiecy ma silne dusznosci w nocy i codziennie o tej samej poze 3 rano sie pojawia prosze o pomoc co moze mu dolegac? Trafilam do szpitala w Bialymstoku gdzie uratowali mu zycie synek nie kaszlal nie mial goraczki tylko wystapywaly w nim silne rzezenie i dusznosci podejrzewany jest silny refluks GERDA ale dostaje leki przeciw refluksowi i nic to nie pomaga co noc pojawiaja sie dusznosci o tej samej poze tylko inchalacja z atroventu mu pomaga a kaszel wtedy wystepuje i placz dziecka lekarze juz niewiedza co mu dolega jak to powstrzymac mowia ze jest zagadkowym dzieckiem bo nie je juz sam tylko centralnie przez zyle pachwinowa wstawili mu aorte i dalej sie dzieje to samo dziecko juz tydzien tak je a zadnej poprawy nie ma. Strasznie w nim chrapoli caly dzien a gdy zasypia wtedy przestaje boje sie tych dusznosci nocnych niech ktos mi pomoze!!! Co dla mojego synka moze dolegac tu w grajewie leczyli go na zapalenie oskrzeli synek lezal na intensywnej terapi po dwuch dniach pobytu w domu po wyjsciu z grajewa ze szpitala bo nie mogl juz samodzielnie oddychac mial tak silne zapalenie pluc pomuzcie mi bo juz brak mi sil!!!!!!