Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Pojedyncze nadkomorowe pobudzenia przedwczesne i okresy tachykardii zatokowej

Gość kinga

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę, jeżeli ktoś się zna o odczytanie moich wyników,z góry dziękuję. Chciałabym wiedzieć czy wszystko jest w porządku. 96853 Qrsów, Średni rytm HR75, max rytm HR160, nin rytm HR44 W czasie rejestracji rytm zatokowy. Ponadto - 11 pojedynczych nadkomorowych pobudzeń przedwczesnych, 1 nadkomorowy częstoskurcz napadowy HR 131-21sek, 43 okresy tachykardii zatokowej w dzień HR 120-794sek, 14 okresów bradykardii nocnej HR50-254sek., 1 rytm niemiarowy HR49,10 sek- bigeminia nadkomorowa, w godzinach nocnych epizody niemiarowośći zatokowej oddechowej. Odstęp PQ skrócony do 100 msek. Pozdrawiam i jeszcze raz z góry dziękuję za odpowiedż.
Dziękuje Alicjo za odpowiedż.Dostałam skierowanie na badanie, ponieważ ostatnio żle się czuję - czasami mam tak jakby serce chciało mi wyskoczyć,zdarzało mi się też w nocy,dusznośći, zawroty głowy itp. poza tym mam problemy z tarczycą. miałam robione badania kilka miesięcy temu - wyszły w normie, to znaczyło, że nie mam nadczynności ani niedoczynnośći. Min.dlatego też dostałam na to badanie, żeby dowiedzieć się jaka jest przyczyna moich dolegliwośći. Często czuje takie poddenerwowanie, zlewne poty i mocniejsze bicie serca. Czy te objawy i wynik może świadczyć o nerwicy serca ? I jeszcze jedno mam niskie ciśnienie, dwa dni temu 100/60, ale co zrobić zawsze miałam niskie, ale jak mam takie to ciężko mi normalnie funkcjonować. Pozdrawiam.
Niedługo idę z wynikami do lekarza,ciekawa jestem co powie, jak na razie to twierdziła, że to od tarczycy, że nic nie znaczy, jeżeli badania wyszły w normie bo się cały czas zmieniają, dlatego chcę zrobić sobie nowe badania i zobaczyć, może hormony szaleją. Od godziny jakoś mi słabo,jestem roztrzęsiona i serce bije mi tak szybko, miałam wyjść ale jeszcze poczekam.Chciałabym wreszcie wiedzieć co mi jest, bo to jest takie uciążliwe.