Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Chinidyna przy Zespole Brugadów

Janusz89

Rekomendowane odpowiedzi

Witam was to znowu ja ;] Właśnie wyszedłem ze szpitala i diagnoza jest nie ciekawa - Zespół Brugadów który się ujawnił po próbie AJMALINOWEJ . W trakcie próby po podaniu pierwszej małej dawki od razu powiedziałem panie doktorze widzi tam pan coś na tym monitorze bo czuje szarpnięcia i potknięcia serca *dodatkowe nierówne pobudzenia* jak sie okazało komorowe a dr na to tak oczywiście widze - na co ja - właśnie to jest to dziadostwo co mnie męczy i w końcu udało się je komuś pokazać bo tak zawsze jak był holter to pobudzeń nie było a ukazywały się wtedy gdy holtera nie nosiłem ... i przez kilka lat po prostu nikt nie wiedział jak mnie leczyć . Następne pytanie co to jest i jak będziemy leczyć na co pan dr hmm rozrusznik serca , myślałem sobie że żartuje . . mam 24 lata a połowe życia spędziłem na siłowni bieganiu itd itp a teraz mam mieć rozrusznik heh nie no nie zgadzam chcę czegoś innego jakieś leki czy coś . Pan dr powiedział że nie ma innej inicjatywy - na co ja że się po prostu nie zgadzam że muszę przemyśleć stracę pracę itd . Drugiego dnia jednak pojawiła się inicjatywa mianowicie CHINIDYNA . Dostałem receptę i zostałem poinformowany o tym że leku nie ma w Polsce i mam sobie sprowadzić np z Francji hydrochinidynę o nazwie serecor lp 300 . Jednak jak się okazało nie zrobi tego żadna apteka bo lek jest wycofany z Polski i trzeba wnioskować do ministerstwa zdrowia no i czekać na decyzje która będzie trwała nie wiadomo ile i z jakim skutkiem . Postanowiłem sprowadzić lek z Niemiec o nazwie Cordichin - jest to chinidyna z werpamilem cena za 100 tab 120 eu + ewentualne koszty przesyłki no i kogoś kto w Niemczech załatwi receptę kupi i nam wyśle . Wszystko załatwione teraz tylko czekam na lek jednak moje pytanie jest następujące ; Czy jest ktoś kto stosuje chinidynę ? bardzo pilnie proszę o kontakt ! Interesuje mnie czy nie było skutków ubocznych (bo w opisie leku jest ich mnóstwo i to bardzo poważnych) oraz po prostu o jej skuteczność na arytmie ? Pozdrawiam i proszę o kontakt na forum lub prywatnie -mój numer jest w informacjach o mnie . POZDRAWIAM !!! Czekam z niecierpliwością

Gość Anonimowo

Różne rzeczy na temat tego sposobu słyszałem, warto się zastanowić czy lek nie zadziała niegatywnie na inne części zdrowia. I czy ta metoda w 100 procentach wyklucza incydent, jednak kardiowerter to jakieś bezpieczeństwo, a nie warto ryzykować.

Cześć u mojego 16 letniego syna to wykryto , mają mu ściągnąć z Francji ten lek o którym piszecie. Miał kilka omdleń i chcą leczyć narazie lekiem. Czy skutki po zażywaniu są jakieś konkretne uprzykrzające życie? Narazie muszę przełknąć to wszystko ale też mało można poczytać o tej chorobie

Witam, u mojego syna podejrzewa się chorobę Burgadów. Ma terminy badań ..Holtera dopiero na lipiec, prowokacyjne na październik. Czy ktoś może jakiejś rady udzielić, jak przyspieszyć badania diagnostyczne. A przede wszystkim do kogo się udać. Potrzebuję namiaru na specjalistę, który by go zdiagnozował i ew. Poprowadził leczenie, żeby nie chodzić od jednego do drugiego lekarza. Mieszka w Jaworznie na Śląsku, blisko Katowic, Krakowa. Może są blisko dobrzy lekarze. Czy kardiowerter wystarcza, czy trzeba do tego chinidynę brać? Ja nie mam pojęcia o tym wszystkim. Jeszcze nie ogarniam umysłem tych wiadomości o chorobie. Dajcie mi jakiś typ gdzie do kogo iść i jak szybko diagnozę otrzymać. Oby wykluczyli te chorobę .