Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rozpierający ból w okolicy serca

ona2525

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Od ponad 14lat odczuwam bol w okolicy serca. Ból pojawia sie bez konkretnych przyczyn. Jest to bol rozpierajacy im glebszy biore wdech tym bardziej mnie rozpiera jakby mialo mi serce rozerwac, jedyne co mi w takiej sytuacji pomaga to branie plytkich oddechow lub wstrzymywanie oddechu. Cisnienie zawsze mam w normie. Ostatnio mialam robione EKG serca na oddziale pulmonologicznych lekarz powiedzial ze EKG serca wyszlo zle i trzeba powtorzyc, kolejne podobno tez wyszlo zle. Poszlam do kardiologa lekarz powiedzial ze takie odchylenia w moim wieku sa norma (mam 27lat). Co moze byc przyczyna takie bolu?

Zapomnialam wspomniec ze ostatnie badanie EKG serca na oddziale pulmonologicznym ktore zaniepokoilo lekarza pulmonologa bylo wykonane po pojawieniu sie takich objawow jak: krwioplucie( sama krew), pieczenie w klatce piersiowej ( lekarze mysleli ze to refluks ale badania wykluczyly), bol pieczenie wrecz palenie w klatce promieniowalo do plecow i lewej reki (dretwiala).Czy te wszystkie objawy mogly miec zwiazek z serce?

Gość ooooooooooo

Ty nas się pytasz czy takie objawy są od serca? nie rozumiem jeden lekarz mówi, że ekg złe, jedno, drugie idziesz do kardiologa i co mówi, że wszystko dobrze, że w twoim wieku tak może być. nie wytłumaczył ci co to znaczy złe ekg. a twoje objawy też nie łączy z sercem to z czym

Lekarz zrobil EKG serca powiedzial ze badanie wyszlo zle, nalezy powtorzyc badanie. Wiec powtorzyl i znowu wyszlo zle. Na wypisie tylko napisal zalecenie wizyta u kardiologa. Wiec poszlam do kardiologa ktory powiedzial ze wedlug niego jest ok, ze takie odchylenia w EKG w moim wieku to normalna. A co do objawow to dla lekarzy jestem jedna wielka zagadka. Nie licze na to ze ktos mi tutaj postawi diagnoze ale moze ktos mial podobne objawy do moich i lekarze byli wstanie ustalic przyczyne.

Gość Malgoska009

Najlepiej zgłoś się do specjalisty. Miałam podobne problemy i poszłam do Pulmonologa ( do Dr n. med. Moniki Załęskiej, która przyjmuje w klinice Cardio Team w Warszawie) i powiem szczerze, że zajęła się mną profesjonalnie :) Zrobiła kilka badań i jestem na dobrej drodze do zdrowia.

Witam. Czasami wydaje mi się ,że ci ,którzy tu piszą są chorzy nie na serce ,ale mają sklerozę.Chcą jakiejś rady,ale żeby potem napisać co było dalej to już rok ,dwa i olewają ,przepraszam,ale tak to widzę.Jeśli ma się odwagę napisać o kłopotach ,gwoli przyzwoitości wypadałoby napisać jaka była przyczyna i co dalej.Może inni też by skorzystali,bo po to istnieje to forum,chyba ,że jestem w błędzie,to przepraszam.

Witam,Mmnie dzis tak zabolalo w klatce piersiowej i plecach ze wyskoczylam na nogi o 6 godzinie,a zwykle spie do 9 tej.Mam stwierdzona arymie ,niedoczynnosc tarczycy i chory kregoslup ledzwiowy odcinek LS5.ale nie o to chodzi.Czy jest tu osoba ktora ma podobne schorzenia i panicznie sie boi smierci jak zakuje zaraz zawal jak cisnienie wylew.jakas masakra!!!!Co dziennie dolega mi cos innego albo Bola amnie nogi,albo plecy,glowa itd nie ma dnia zeby mi cos nie bylo,dy kiedys sie obudze i bede sie dobrze czuc to chyba znak ze juz mnie nie ma,pozdrawiam;(

Witam.Takich jak ty jest tu na pęczki,nie wiem ile masz lat ,ale spać do 9 to przy chorym kręgosłupie ... no no.Ja jak dłużej pośpię ,to mnie kręgosłup gorzej boli.Należy się zmotywować ,zrobić plan każdego dnia,jakieś delikatne ćwiczenia ,ruch na świeżym powietrzu a nie myśleć o śmierci. Są osoby bardzo chore,zdiagnozowane przez lekarzy i nie myślą ciągle o śmierci,nadzieja umiera ostatnia.Jak można ciągle wmawiać sobie różne choroby, trzeba natychmiast poszukać ,ale psychiatry ,bo to najczęściej w tej sytuacji pomaga .Porozmawiać z bliskimi,może znajdzie się osoba ,,trzeżwo** myśląca i coś podpowie, zaradzi nie żyjesz chyba na bezludnej wyspie,masz jakichś znajomych? Pozdrawiam.