kamea2 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Witam serdecznie pana doktora ,jezeli to mozliwe prosz ustosunkowac sie do mojego watku. A w skrocie sytuacja wyglada następujac,lecze sie na nadcisnienie tetnicze i tachykardie,mam leczana takze niedoczynnosc tarczyczy. Jestem po wstawieniu stentu w tetnice podobojaczykowa lewa z powody zweżenia i zespołem podkradania ,dodatnie wyniki ANA 1 i ANA2,w dziecinstwie przeszłam zapalenie mesnia sercowego i wsierdzia,oraz chorobe reumatyczna. teraz zaciekawiło mnie moje echo serca i to mnie niepokoi ,prosze o inf czy słusznie. to moj wynik. LVEDD 42 mm(37-57) EF (Te)%(od 50) IVSD 10 mm (7-11) LA 32 mm (do 40) RVEDD 21 mm (7-26) LVPWD 10 mm( 96-11) Ao 33 mm (20-37) ef 65% Zastawka mitralna .Plat przedni wiotki z tedencja do wypadania,płatki zamykaja sie w płaszczyznie zastawki. zastawka mitralna +- E/A 0,89 dT = 150 ms E/F 4,4 zastawka aortalna :v max 2 m/s zastawka tetnicy płucnej Ac T 150 /ms Lewa komora niepowiekszona o dobrej globalnej funkcji skurczowej .Bez odcinkowych zaburzen kurczliwosci,Sladowa niedomykalnos zastawki mitralnej i trojdzielnej. teraz moje pytanie czy ta sladowa niedomoykalnos c moze byc skutkiem przebytych dziecinstwie wyzej wymienionych chorob,czy moze sie powiekszac i jak sie ustosunkowac do tego na dzien dzisiejszy .stent mam od 2011 r. prosze o Pana sugestie i z gory serdecznie dziekuje.pozdrawiam Kamea.mam tez nerwicę lękowa z napadami paniki. Witam serdecznie pana doktora ,jezeli to mozliwe prosz ustosunkowac sie do mojego watku. A w skrocie sytuacja wyglada następujac,lecze sie na nadcisnienie tetnicze i tachykardie,mam leczana takze niedoczynnosc tarczyczy. Jestem po wstawieniu stentu w tetnice podobojaczykowa lewa z powody zweżenia i zespołem podkradania ,dodatnie wyniki ANA 1 i ANA2,w dziecinstwie przeszłam zapalenie mesnia sercowego i wsierdzia,oraz chorobe reumatyczna. teraz zaciekawiło mnie moje echo serca i to mnie niepokoi ,prosze o inf czy słusznie. to moj wynik. LVEDD 42 mm(37-57) EF (Te)%(od 50) IVSD 10 mm (7-11) LA 32 mm (do 40) RVEDD 21 mm (7-26) LVPWD 10 mm( 96-11) Ao 33 mm (20-37) ef 65% Zastawka mitralna .Plat przedni wiotki z tedencja do wypadania,płatki zamykaja sie w płaszczyznie zastawki. zastawka mitralna +- E/A 0,89 dT = 150 ms E/F 4,4 zastawka aortalna :v max 2 m/s zastawka tetnicy płucnej Ac T 150 /ms Lewa komora niepowiekszona o dobrej globalnej funkcji skurczowej .Bez odcinkowych zaburzen kurczliwosci,Sladowa niedomykalnos zastawki mitralnej i trojdzielnej. teraz moje pytanie czy ta sladowa niedomoykalnos c moze byc skutkiem przebytych dziecinstwie wyzej wymienionych chorob,czy moze sie powiekszac i jak sie ustosunkowac do tego na dzien dzisiejszy .stent mam od 2011 r. prosze o Pana sugestie i z gory serdecznie dziekuje.pozdrawiam Kamea.mam tez nerwicę lękowa z napadami paniki.Witam serdecznie pana doktora ,jezeli to mozliwe prosz ustosunkowac sie do mojego watku. A w skrocie sytuacja wyglada następujac,lecze sie na nadcisnienie tetnicze i tachykardie,mam leczana takze niedoczynnosc tarczyczy. Jestem po wstawieniu stentu w tetnice podobojaczykowa lewa z powody zweżenia i zespołem podkradania ,dodatnie wyniki ANA 1 i ANA2,w dziecinstwie przeszłam zapalenie mesnia sercowego i wsierdzia,oraz chorobe reumatyczna. teraz zaciekawiło mnie moje echo serca i to mnie niepokoi ,prosze o inf czy słusznie. to moj wynik. LVEDD 42 mm(37-57) EF (Te)%(od 50) IVSD 10 mm (7-11) LA 32 mm (do 40) RVEDD 21 mm (7-26) LVPWD 10 mm( 96-11) Ao 33 mm (20-37) ef 65% Zastawka mitralna .Plat przedni wiotki z tedencja do wypadania,płatki zamykaja sie w płaszczyznie zastawki. zastawka mitralna +- E/A 0,89 dT = 150 ms E/F 4,4 zastawka aortalna :v max 2 m/s zastawka tetnicy płucnej Ac T 150 /ms Lewa komora niepowiekszona o dobrej globalnej funkcji skurczowej .Bez odcinkowych zaburzen kurczliwosci,Sladowa niedomykalnos zastawki mitralnej i trojdzielnej. teraz moje pytanie czy ta sladowa niedomoykalnos c moze byc skutkiem przebytych dziecinstwie wyzej wymienionych chorob,czy moze sie powiekszac i jak sie ustosunkowac do tego na dzien dzisiejszy .stent mam od 2011 r. prosze o Pana sugestie i z gory serdecznie dziekuje.pozdrawiam Kamea.mam tez nerwicę lękowa z napadami paniki. Cytuj Odnośnik do komentarza
kamea2 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Przepraszam za dubel. Cytuj Odnośnik do komentarza
kamea2 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Moge liczyc na odpowiedz doktora czy mam sobie darowac?Pozdrawiam gorąco. Cytuj Odnośnik do komentarza
kamea2 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Panie doktorze,szkoda ze nie otrzymałam pana opini ,ale coz trudno ,pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi