Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Śladowa niedomykalność zastawki mitralnej a zapalenie mięśnia sercowego

kamea2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie pana doktora ,jezeli to mozliwe prosz ustosunkowac sie do mojego watku. A w skrocie sytuacja wyglada następujac,lecze sie na nadcisnienie tetnicze i tachykardie,mam leczana takze niedoczynnosc tarczyczy. Jestem po wstawieniu stentu w tetnice podobojaczykowa lewa z powody zweżenia i zespołem podkradania ,dodatnie wyniki ANA 1 i ANA2,w dziecinstwie przeszłam zapalenie mesnia sercowego i wsierdzia,oraz chorobe reumatyczna. teraz zaciekawiło mnie moje echo serca i to mnie niepokoi ,prosze o inf czy słusznie. to moj wynik. LVEDD 42 mm(37-57) EF (Te)%(od 50) IVSD 10 mm (7-11) LA 32 mm (do 40) RVEDD 21 mm (7-26) LVPWD 10 mm( 96-11) Ao 33 mm (20-37) ef 65% Zastawka mitralna .Plat przedni wiotki z tedencja do wypadania,płatki zamykaja sie w płaszczyznie zastawki. zastawka mitralna +- E/A 0,89 dT = 150 ms E/F 4,4 zastawka aortalna :v max 2 m/s zastawka tetnicy płucnej Ac T 150 /ms Lewa komora niepowiekszona o dobrej globalnej funkcji skurczowej .Bez odcinkowych zaburzen kurczliwosci,Sladowa niedomykalnos zastawki mitralnej i trojdzielnej. teraz moje pytanie czy ta sladowa niedomoykalnos c moze byc skutkiem przebytych dziecinstwie wyzej wymienionych chorob,czy moze sie powiekszac i jak sie ustosunkowac do tego na dzien dzisiejszy .stent mam od 2011 r. prosze o Pana sugestie i z gory serdecznie dziekuje.pozdrawiam Kamea.mam tez nerwicę lękowa z napadami paniki. Witam serdecznie pana doktora ,jezeli to mozliwe prosz ustosunkowac sie do mojego watku. A w skrocie sytuacja wyglada następujac,lecze sie na nadcisnienie tetnicze i tachykardie,mam leczana takze niedoczynnosc tarczyczy. Jestem po wstawieniu stentu w tetnice podobojaczykowa lewa z powody zweżenia i zespołem podkradania ,dodatnie wyniki ANA 1 i ANA2,w dziecinstwie przeszłam zapalenie mesnia sercowego i wsierdzia,oraz chorobe reumatyczna. teraz zaciekawiło mnie moje echo serca i to mnie niepokoi ,prosze o inf czy słusznie. to moj wynik. LVEDD 42 mm(37-57) EF (Te)%(od 50) IVSD 10 mm (7-11) LA 32 mm (do 40) RVEDD 21 mm (7-26) LVPWD 10 mm( 96-11) Ao 33 mm (20-37) ef 65% Zastawka mitralna .Plat przedni wiotki z tedencja do wypadania,płatki zamykaja sie w płaszczyznie zastawki. zastawka mitralna +- E/A 0,89 dT = 150 ms E/F 4,4 zastawka aortalna :v max 2 m/s zastawka tetnicy płucnej Ac T 150 /ms Lewa komora niepowiekszona o dobrej globalnej funkcji skurczowej .Bez odcinkowych zaburzen kurczliwosci,Sladowa niedomykalnos zastawki mitralnej i trojdzielnej. teraz moje pytanie czy ta sladowa niedomoykalnos c moze byc skutkiem przebytych dziecinstwie wyzej wymienionych chorob,czy moze sie powiekszac i jak sie ustosunkowac do tego na dzien dzisiejszy .stent mam od 2011 r. prosze o Pana sugestie i z gory serdecznie dziekuje.pozdrawiam Kamea.mam tez nerwicę lękowa z napadami paniki.Witam serdecznie pana doktora ,jezeli to mozliwe prosz ustosunkowac sie do mojego watku. A w skrocie sytuacja wyglada następujac,lecze sie na nadcisnienie tetnicze i tachykardie,mam leczana takze niedoczynnosc tarczyczy. Jestem po wstawieniu stentu w tetnice podobojaczykowa lewa z powody zweżenia i zespołem podkradania ,dodatnie wyniki ANA 1 i ANA2,w dziecinstwie przeszłam zapalenie mesnia sercowego i wsierdzia,oraz chorobe reumatyczna. teraz zaciekawiło mnie moje echo serca i to mnie niepokoi ,prosze o inf czy słusznie. to moj wynik. LVEDD 42 mm(37-57) EF (Te)%(od 50) IVSD 10 mm (7-11) LA 32 mm (do 40) RVEDD 21 mm (7-26) LVPWD 10 mm( 96-11) Ao 33 mm (20-37) ef 65% Zastawka mitralna .Plat przedni wiotki z tedencja do wypadania,płatki zamykaja sie w płaszczyznie zastawki. zastawka mitralna +- E/A 0,89 dT = 150 ms E/F 4,4 zastawka aortalna :v max 2 m/s zastawka tetnicy płucnej Ac T 150 /ms Lewa komora niepowiekszona o dobrej globalnej funkcji skurczowej .Bez odcinkowych zaburzen kurczliwosci,Sladowa niedomykalnos zastawki mitralnej i trojdzielnej. teraz moje pytanie czy ta sladowa niedomoykalnos c moze byc skutkiem przebytych dziecinstwie wyzej wymienionych chorob,czy moze sie powiekszac i jak sie ustosunkowac do tego na dzien dzisiejszy .stent mam od 2011 r. prosze o Pana sugestie i z gory serdecznie dziekuje.pozdrawiam Kamea.mam tez nerwicę lękowa z napadami paniki.