Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Szelki po bajpasach

Gość Iza

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktos wie, gdzie mozna kupic tzw szelki,(gorset, kamizelka...nie wiem jak to się fachowo nazywa) ktore nalezy nosić po operacji? w celu wzmocnienia klatki piersiowej konkretny adres poproszę:) moze jest jakis sklep internetowy? posiadajacy ten produkt w ofercie
czesc.Posiadam takie szeliki,moge ci sprzedac. uzywalem ich jak bylem po operacji. sa jak nowe.Podaj nr. tel.lub gg to sie dogadamy. Albo ci wystawie je na ALEGRO ale prosze o kontakt. hej pozdr.To jest tez moj NIK z ALEGRO dlatego mozesz mnie sprawdzic.Odpsz prosze.
Sama szukałam tych *szelek* dla taty. Okazało się, że to się nazywa *pas na klatkę piersiową* - znalazłam producenta w Polsce, jest nim firma *Pani Teresa-Medica* sp.z o.o. z siedzibą we Wrześni , nr tel. 061 438 83 14 (można uzyskać informację o tym, gdzie na terenie kraju można takie kamizelki kupić). Są też internetowe sklepy medyczne, które mają je w swojej ofercie. Pas nazywa się Torako (są dwie wersje - dla kobiet i mężczyzn). W Warszawie można kupić na ul. Twardej 56. Pozdrawiam.
Gość spektralna
Witam wszystkich, mam do odsprzedania nowe, nie używane szelki Pani Teresy *TORAKO*, męski w rozm. L ( obw. 95-104). Szelki są w oryginalnym opakowaniu i podkreślam że są nieużywane ponieważ okazały się za małe na mojego tatę i musieliśmy kupić większe. Sprzedam taniej niż kupiłam w sklepie. Zainteresowanych proszę o kontakt: spektralna@o2.pl
Kamizelki do noszenia po operacji by-passów, są na ogół do kupienia na oddziale kardiochirugii u rehabilitanta. A powszechnie są w sprzedaży w sklepach medycznyc, które są w każdym dużym mieście. Być może są również do nabycia przez internet, proszę poszukać tam, gdzie sprzedaje się akcesoria medyczne. Ja kupiłam u rehabilitanta na Oddziale.
Witam serdecznie Ja juz tez jestem po operacji a problem *kamizelki* po operacjach na otwartym sercu duzo mnie nauczyl. Kupilem wg wskazan kamizelke PANI Tersa jak dowiedzielem sie poznije po wszystkich operacja zwiazanych z otwraciem klatki piersiowej nie powinno stosowac sie pasow ktore sciagaja klatke non-stop gdyz klatka piersiowa nie zrsta sie prawidlowo. Ale jak wspomnialem powiedzial mi o tym lekarz juz dawno po rehabilitacji. Z tego co wiem to sa pasy specjalne ktore nie sciagaja klatki piersiowej non-stop tylko pacjent robi to sam w chwili potrzeby kiedy idzie do ubikacji badz kaszele. Ale czlowiek zawsze madry po szkodzie niestety ale nawet na naszym zdrowiu zarabiaja producenci. NIe wazna jaka operacja zastawki czy by-passy nie powinno sie stosowac pasow gumowych jak Pani Teresa one nie do tego sluza. pozdrawiam.

Sprzedaż pasów bo bypasach prowadzi firma *dla zdrowia* http://www.dla-zdrowia.alpha.pl/ Pas ściągający klatkę piersiową po operacjach torako i kardiochirurgicznych zakładany jest pacjentowi w drugiej dobie po operacji. Pacjent korzysta z niego poprzez ściśnięcie klatki piersiowej w ekstremalnych momentach, tzn. podczas kichania, odksztuszania oraz przy załatwianiu potrzeb fizjologicznych. Ułatwia ćwiczenia oddechowe z oporem w przypadkach: * wysiękowego zapalenia płuc, * rozstrzeniach oskrzeli, * astmie oskrzelowej, * POChP