Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Skok ciśnienia i pulsu przy nerwicy lękowej

Gość hanna571202

Rekomendowane odpowiedzi

Gość hanna571202

Mam stwierdzone nadciśnienie labilne ( Lorista, Bisocard ) ,niedokrwistość A-B z niedoboru B12 (. B12 domięśniowo). Hormony tarczycy w normie. Leczę się na nerwice lekową ( Asentra ) świadomość że zostaję sama na noc powoduje duże skoki ciśnienia i wysoki puls parcie na mocz i stolec duszności uczucie jakbym umierała ? silne drżenie rąk ,nóg,całego ciała jakby było mi bardzo zimno.Zażywam dodatkowe leki na nadciśnienie ale to nie pomaga ,kończy się wizytą na izbie przyjęć w szpitalu. Obniżanie ciśnienia ( Captropil , Hydroxyzinum ). Powrót do domu Po tych zabiegach 3 dni jestem półprzytomna ( bule głowy żołądka palenie przełyku nudności ) i spędzam w łóżku.Nie mogę normalnie funkcjonować .Są to napady ,tak je nazywam, mimo starań nie do opanowania. Czy ktoś mi poradzi jak to zwalczyć.Tak żyć się nie da.

W napadach paniki mam takie same objawy jak Ty.Ja w takich chwilach staram sie nie nakrecac(choc jest to baaaardzo trudne),biore dlugopis zaczynam cos bazgrac w zeszycie,byleby tylko zająć czymś umysł,albo gram w literaki na kurniku :D.Glowa do góry,nie jestes z tym sama,naprawde bardzo duzo ludzi tak ma i nikt jeszcze nie umarł:)

Hej, ja tez 2 rok borykam sie z dziwnymi napadami. raptownie, zimno, dreszcze,drzenie calego ciala, parcie na mocz, stolec, przyspieszone bicie serca, zatkane uczy, krecenie w glowie. robilam serie badan, wszystkich mozliwych i ,... wszystko ok. pozostaje nerwica lekowa. te napady wystepuja tak niespodziewanie. walcze w sobie, tlumaczac ze nic sie nie dzieje, ze zaraz przejdzie. boje sie wyjezdzac, siedziec w towarzystwie, bo caly czas mysle ze atak nastapi. mecze sie z tym.pozdrawiam