Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, Moje problemy zdrowotne zaczęły się po imprezie na której dość sporo wypiłem, na drugi dzień sporo kawy plus energy drink. Po południu nagle w momencie zacząłem się źle czuć, kołatanie serca, duszności jakiś atak lęku, odrealnienie, pogorszenie wzroku. Położyłem się spać, z myślą że to objawy kaca i muszę to przespać. Niestety te dolegliwości nie ustąpiły do dnia dzisiejszego. Robiłem wszystkie badania, ekg, holtery cisnieniowy i serca, mri głowy, testy na borelioze, liczne badania krwi, tarczyca, HIV, HBV, kał na pasozyty, rtg kregoslupa, klatki piersiowej, usg brzucha. Wszystkie badania OK oprócz potasu przy dolnej granicy oraz sporych zmian w odcinku szyjnym (fizjoterapeuta stwierdził że mam kręgosłup 50 latka). Zacząłem dawkowanie potasu (tabletki, banany, sok pomidorowy) oraz magnezu. Jest lepiej ale dalej zmagam się z niesamowitym zmęczeniem, bezsennością (tak jakbym nie mógł sobie znaleźć wygodnej pozycji, cały czas sie kręce z boku na bok) brak apetytu, słaby wzrok, niesamowite sińce pod oczami. Pracuje przy komputerze przez 8h dziennie oraz czasami w domu. Staram się być aktywnym, basenik, jakieś bieganie itp. Nie wiem czy to nerwica czy nie ale nie mam powodów do nerwów, chyba że odbija się dzieciństwo, które nie było spokojne... Moje wnioski po 4 miesiącach przemyśleń: 1) Niesamowicie sobie wypłukałem minerały (dzienie 3-4 kawki, basen sauna 2x w tygodniu, sporo alkoholu, brak diety) co spowodowało taki stan. Pytanie czy jest to możliwe, że po suplementacji we krwi wychodzi poziom minerałów Ok, natomiast w organizmie są dalej niesamowite niedobory?? 2) Byłem ostatnio na biorezonansie (nie jestem pewny tego badania, ale próbuje wszystkiego) i wyszło mi że mam gliste ludzką, lamblie oraz niedobory wit B12, magnezu. Czuje jakby mój brzuch był niesamowicie napięty, sporo gazów, ciągłe przelewanie, ból pod zebrami z lewej i prawej strony. Dostałem antybiotyk i kuracje pasożytniczą, zobaczymy czy będzie lepiej. 3) Jakiś czas temu a dokładnie jakies 5 lat temu paliłem sporo marihuany co odbija się teraz po 5 latach? 4) Zmiany w kregoslupie szyjnym a dokładnie: *Zniesienie lordozy szyjnej, Rozpoczynające sie zwężenie przestrzeni międzykręgowych C4-C5 i C5-C6, cechy niestabilności na poziomie C2-C3 w przodopochyleniu, rozluźnienie aparatu więzadłowego C3-C4* Raz jak mnie strasznie kuło w plecach i zaczeło mi się robić słabo, znalazłem jakieś cwiczenia na kregi szyjne. Padłem na ziemie i po pół godziny tak jakby wszystko ustapiło. Sam nie wiem czy to przez cwiczenia, bo jak próbowałem na drugi dzien nie było poprawy. 5) Nerwica lub depresja, po przebudzeniu miewam czasami jakieś lęki przed czymś. Ogolnie jestem bardzo pozytywnym człowiekiem, dusza towarzystwa, ale po tym ataku po imprezie stałem się innym czlowiekiem, bez chęci do czegokolwiek, nie chce chodzic na imprezy. Nie mam problemu żeby isc do pracy spotkac się ze znajomymi. Zastanawiam się nad badaniem włosa na minerały. Czy ktoś już tego probował? Czytałem, że jest to bardziej pokazuje stan minerałów w naszym organizmie niż krew, która jest wynikiem z tego momentu. Jeśli macie jakieś rozwiązanietego koszmaru to śmiało piszcie. Z chęcią porozmawiam z osobami o podobnych dolegliwościach. Dziękuje i pozdrawiam Bartek

Drogi Panie G3mbolu, Nie warto łączyć alkoholu z płynami energetyzującymi, bo taka mieszanka może być szkodliwa, szczególnie dla wątroby. Duże ilości kawy + poty (w saunie) powodują utratę elektrolitów, głównie potasu i magnezu z moczem i przez skórę (z potem). Dlatego trzeba uzupełniać potas i magnez. Jednakże uzupełnianie potasu (mniej magnezu) wymaga kontroli jego zawartości we krwi. Bowiem zarówno niedobór jak i nadmiar potasu w surowicy krwi może być szkodliwy. Dlatego warto zrobić kontrolne badanie krwi z oznaczeniem potasu i sodu, żeby ustalić, czy uzupełnianie potasu można już zakończyć, czy dalej je kontynuować. Badań zawartości potasu we włosach nie stosuje się w celu kontroli efektów jego suplementacji, czyli uzupełniania. Jeżeli rzeczywiście ma Pan wymienione pasożyty, to trzeba przeprowadzić pełną kurację i następnie wykonać badania kontrolne, czy już ich po tej kuracji nie ma? Wiele opisanych dolegliwości może zależeć od obecności pasożytów w organizmie.

Witam, Dziękuje za odpowiedz. Pasozyty wyszly mi w badaniu borezonansem, nie mam tego potwierdzenia w badaniach kału na pasozyty ( jestem w trakcie badan). Jestem po pierwszej 3 dniowej aplikacji Vermox oraz w trakcie kuracju Tinidazolum po 2 tyg mam powtorzyc suplementacje Vermoxem. Zobaczymy czy będzie lepiej. Jesli chodzi o potas i magnze to kontroluje sobie poziom przy badaniach krwi, jednak mam pytanie czy pomimo dosc dobrego poziomu we krwi organizm dalej ma niedobory?? Czy uzupełnianie tych niedoborów może tak długo trwać? Dziekuje Pozdrawiam

Gość zdrowy jak rydz

Idź do specjalisty z medycyny chińskiej, ale takiego po studiach a nie znachora po kursie kilkumiesięcznym, takiego co przeprowadza dokładną diagnozę czyli obszerny wywiad, obejrzy Twoje wyniki dotychczas zrobione, zbada tętno i język, napisze recepturę ziołową indywidualną pasującą tylko Tobie, jeżeli będzie konieczne to i akupunkturę zrobi, ale nie 5 minutową jak to robią ci co nic nie potrafią tylko porządną, jedno a czasem i dwu godzinną, dobierze dietę. A najważniejsze jest to że taki specjalista ustali przyczynę Twoich dolegliwości, bo jeżeli masz niedobory w organizmie to antybiotyki czy chemioterapeutyki pogorszą jego stan i mogą uszkodzić narządy bez właściwej osłony i nie chodzi tu o probiotyki czy inne środki średnio zaradcze. Bo nawet jezeli we krwi sa w granicach normy różne cenne składniki to nie znaczy ze rozprowadzi je ona po całym organizmie i ze kazdy narząd dostanie to czego potrzebuje we właściwych ilościach, np jak jestes zasmiecony złogami, toksynami, śluzem, bo przeszlosc masz bogata wiec i leczenie musi byc odpowiednie. Zdrówka życzę