Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Migotanie przedsionków po zawale serca i stentach

Gość Irena ze Szczecina

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Irena ze Szczecina
Prosze o pomoc_ jestem po zawale serca,mam wstawione 3 stenty i bardzo cierpie na migotanie przedsionkow.Migotanie dopada mnie co kilka dni i zawsze jestem umiarawiana w szpitalu kroplowkami. Biore leki antyarytmiczne,przeciwzakrzepowe i niestety nic to nie pomaga, Rok temu wszczepiono mi stymulator,ktory rowniez nie spowodowal zaniku migotan.Lekarze mowia o ablacji ale caly czas sie wstrzymuja bo podobno jej skutecznosci przy migotaniu przedsionkow jest niewielka.A ja juz nie mam sily walczyć- ostatnio rezygnuje z wyjazdow do szpitali i przeczekuje napad w domu.Wiem,ze to niebezpieczne ale ja juz naprawde nie mam sily ( w ciagu roku bylam 39 razy na izbie przyjęc w szpitalu).Moze ktos zna jakis sposob na *domowe umiarowienie serca*? Poradzcie jak mam dalej żyć?
Dziekuje Danusiu za odpowiedz.dzisiaj bylam na kolejnej kosultacji na Pomorzanach - tu mi robiono wszystkie zabiegi i dalej nie podjeto ostatecznej decyzji.Zostawiono ja mnie tz jak juz nie dam rady dalej tak zyc mam sie zglosic na ablację.A ja nie wiem co mam zdecydować.Dzisiaj czuje sie super ale cały czas wsluchuje sie czy juz nie nadchodzi migotanie albo trzepotanie.Pozdrawiam