Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Duszności, przyspieszony puls i trudności w połykaniu

Gość kobieta 24

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kobieta 24

Od tygodnia czasu odczuwam duszności,pojawiaja sie prawie codziennie z rana,do tego przyspieszony puls,trudnosc w polykaniu,czuje gesta wydzieline w gardle,a czasami naewt dziwny odczyn ktory odczuwam nosem,ktory wydobywa sie z gardla.Dusi mnie po lewej stronie klatki piersiowej,mam problemy z oddychaniem,choc nie przez caly czas.Wyniki ktore zrobilam do dnia dziejszego to:BADANIA KRWI, POTAS, SÓD, TARCZYCA, 2 RAZY ECHO SERCA,OSTATNIE MIALAM ROBIONE POD KONIEC LISTOPOADA, USG TARCZYCY, EKG WYKAZAL TYLKO SZYBKI RYTM ZATOKOWY, I WSZYSTKO JEST OK, ORAZ USG BRZUCHA. I chcialabym sie dowiedziec czy w takim przypadku zrobic rtg klatki piersiowej?może coś z płucami,oskrzelami,choć nie mam kaszlu,ale mnie dusi,cięzko mi nabrać powietrza.Proszę o porade co dalej robić.Często mam też drętwienie ręki,

Droga Pani Kobieto 24. Nie zawsze jest dobrze samemu się leczyć. Warto odwiedzić lekarza, który z Panią ustali co robić dalej. Jeżeli nie jest Pani w ciąży, to oczywiście warto zrobić rentgen klatki piersiowej, jeżeli nie był jeszcze wykonany. Pani dolegliwości nie są charakterystyczne dla określonej choroby serca. Warto wyjaśnić, dlaczego ma Pani szybki rytm zatokowy, jeżeli zdarza się to często? Wydaje się, że wskazana jest konsultacja laryngologiczna z dobrym badaniem uszu, gardła i nosa.