Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Skoki tętna po e-papierosach

Rekomendowane odpowiedzi

Od nowego roku postanowiłam rzucić palenie, paliłam już kilka lat, wiem, wiem, młoda jestem, ale na wstępie proszę nie prawić mi morałów, gdyż znam ludzi, którzy w moim wieku, a nawet młodsi robią o wiele gorsze rzeczy... a więc do rzeczy... Ciężko było. Kupiłam e-papierosa. Wcześniej miałam napady szybkiego bicia serca.. Teraz mam je bardzo rzadko, tylko kiedy się zdenerwuje.. Dodam, że serce przyspieszało mi zawsze po papierosie i to nawet do 140 na minutę.. Teraz puls mam ciągle w normie.. Góra 90 ( w szkole, gdzie jest większy ruch oraz stres ) w domu zazwyczaj 70-80.. Myślę, że dla osób, którym ciężko jest rzucić, a odczuwają problemy zdrowotne, jest to dobra alternatywa palenia.. Takie jest moje zdanie, dodam, że kondycja, ogólne samopoczucie psychiczne i fizyczne również uległo poprawie.. ;)

Droga Pani Paulino, Jeżeli udało się Pani całkowicie zrezygnować ze zwykłych papierosów dzięki e-papierosom, to bardzo dobrze. Nie wszystkim się to udaje. Gratulacje! W miarę możności proponuję nie wracać do zwykłego palenia i obniżać zawartość nikotyny w pojemnikach wewnątrz e-papierosa. Może uda się Pani wdychać parę z e-papierosa całkowicie pozbawioną nikotyny. Tak byłoby lepiej. A potem można pomyśleć również o rezygnacji z e-papierosów. Zaoszczędzony czas i pieniądze można przeznaczyć na coś innego.

Od dwuch lat pale tylko e papierosy. Zwykłe paliłem przez 7 lat. Na obecna chwile zwykłe fajki mnie brzydzą i strasznie śmierdzą wiec juz jakis krok jest do skończenia z nikotyną. Teraz tylko sie spiąć w sobie i moze sie uda. Na opakowaniu masz skład olejku wszystko wiadomo byle tylko nie kupywać byle czego

Ja przy paleniu papierosów elektronicznych nie zauważyłam jakichś dolegliwości, w przeciwieństwie do tradycyjnych. Może to dlatego że po długich poszukiwaniach znalazłam najlepszego papierosa i wiem,że póki co nie jestem w stanie go odstawić.