Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Życie po operacji wszepienia mechanicznych zastawek

Gość ulka 123

Rekomendowane odpowiedzi

W wieku 27 lat operowana bylam przez prof Bidermana w ANINIE, wszczepiono mi mech zastawki aortalna i militralna. czuje sie bardzo dobrze, to sa zastawki niewymienne. chcialam dodac otuchy tym, ktorych to czeka, nie panikujcie, wszystko bedzie ok. wierzcie naszym lekarzom, dodam, ze w chwili obecnej mam 54 lata. mimo sprzeciwu lekarzy 2 razy zaszlam w ciaze i mam dwojkezdrowych dzieci, to bylo jeszcze przed operacja, kiedy juz chorowalam. obecnie mam wnuki. pozdrawiam, Ula. Ps. z tym * tykaniem * da sie zyc, hahah.

Droga Pani Ulko, Dzięki za entuzjastyczne świadectwo i za miłe wspomnienia z trudnego okresu początków rozpoznania choroby i decydowania się na operację. Gratulacje z powodu dzieci i wnuków. Pozytywne nastawienie do świata i do samego siebie jest bardzo pomocne w przezwyciężaniu codziennych kłopotów, również tych związanych z chorowaniem.

Przyłączam się do gratulacji, Pani Ulu! Mnie w tym roku stuknie ćwierć wieku od pierwszej z trzech (na razie) operacji serca. Mlałam wtedy 8 lat, a operowali mnie lekarz St Francis Hospital w Roslynie, stan Nowy York. W minionym roku świętowałam 15-lecie drugiej i trzeciej operacji, przy czym podczas tej ostatniej dostałam nową biologiczną, ludzka, zastawkę płucną (homograft). Jeszcze się trzyma :-)

Witam 58 lat 01-2014 operacja -zastawka aortalna plus tętniak aorty Anin dr Szpakowski, Cóż czytam rózne wpisy każdy musi to przeżyć po swojemu generalnie dosyć długo dochodziłem do siebie ale po 4 mc zacząłem odczuwać powolna poprawę zwłaczcza kondycji Po 6 mc zwolnienia na pierwszej komisji dostałem rentę na okres 3 lat dalej mam sporą męczliwość jak nazywa to moja doktor ale żyję serdeczne pozdrowienia dla mojego operatora oraz personelu medycznego naprawdę szacunek za serce i wspaniałą opiekę