Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Drżenia ciała, wysokie ciśnienie i napięci mięśni

Gość kobieta 24

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kobieta 24

Od 2 lat,cierpie na pewna dolegliwosc o której wogóle nie mam pojęcia z jakiego powodu takie coś mam.Na początku podcz as tego napadu,czyli czuje naprezenia ciała,mięśnie są bardzo spięte,mam dziwne uczucie w glowie oraz w nogach,szum w uszachAle ostatnio postanowilam podczas tego napadu zmierzyc sobie cisnienie i bylo ono bardzo wysokie 150/106,nawet 150/115 po czym samoistnie w ciagu 5 minut spada,po 3 minutach jak mierze jest już 132/85.Wspomne ze badania ktore wykonalam czyli usg brzucha 2razy mialam robione echo serca,usg tarczycy,2 razy badania krwi,badanie neurologiczne,badanie tarczycy,Co to może być

Gość kobieta 24

Wiecie ja bralam lek obnizajacy cisnienie przez 2 miesiace ale po nim znaczenie gorzej sie czulam.mialam dusznosci z rana,czasami kaszel,wypadaly wlosy,taka nie do zycia bylam,a puls i tak byl przyspieszony czesciej z rana.Mowilam lekarzowi,ale on mowil ze tym sie nie mam przejmowac,ale sami rozumiecie takie skoki silne drzenia sa bardzo niebezpieczne,i mowil jeszcze zebym tego leku nie brala,bbo w moim wieku to jest niepotrzebne,naprawde nic z tego nie rozumiem.Teraz odczuwam dusznosci z rana,uciski w nadbrzuszu .Bylam u kardiologa miesiac temu i badanie nic nie wykazalo,mialam tylko przyspieszony puls,zalecil mi bieganie,zebym plywala,ogolnie duzo sie ruszala.Bede musiala zrobic rtg klatki piersiowej bo podejrzane sa te dusznosci,czesto ciezko mi sie oddycha.I te drzenia wieczorami wysokie cisnienie.Strszne :(

Hej! Mam bardzo podobne objawy,którymi się niepokoję.U mnie to wygląda tak : Wstaję rano,zaczyna robić mi się gorąco,czuję jak nabrzmiewają mi żyły na dłoniach i stopach,puls w granicach 150 (ale nie badam,zeby się dodatkowo nie nakręcać),czuję ucisk w nadbrzuszu,ciężko mi się oddycha,mam do tego uczucie ciśnienia w głowie i spięcia szyi.Nie jestem wtedy w stanie umyć nawet zębów na stojąco.Trwa to od 15 min do pól godziny i zaczynam się cała trząść co u mnie świadczy o tym,że objawy ustają.Dodam,że mam 23 lata i od ok.5 lat choruję na nerwicę.Ostatnie badania(morfologia,cukier,ekg,tsh) robiłam 2 lata temu,wszystko było ok.Moje ciśnienie to na ogół 100/60,które w chwilach napadów paniki i rano wzrasta do 150/90.

Mogę tylko napisać że co jakiś czas mam podobnie, robi mi się strasznie zimno, mięśnie drętwieją i zaciskają w całym ciele, zaczynam dygotać i drżeć i tak to trwa przez jakiś czas do 1h nawet. To dziwne uczucie ale jakby w środku ciała wszystko się napinało. Oswoiłem się z tym i staram się nie panikować, tylko przetrwać, dobrze mi robi wetknięcię rąk albo nóg do czegoś ciepłego, szybciej przechodzi. Kiedyś zmagałem się z nerwicą, może to jakaś pozostałość...