Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Adamss

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam lekka nerwice. Z większością objawów sobie radzę ale mam problem który mówiac szczerze bardzo mnie już męczy - tik w prawym oku, ucieka mi ono na bok lub do góry. Dzieje się to, gdy sobie o tym przypomne i dlugo trwa taki atak i cięzko nad nim zapanować. Biorę magnez i potas regularnie. Czego to moze byc wina oraz jak to leczyć? Dodam, że noszę okulary i mam astygmatyzm ale wątpie aby było to problemem

Witam Adamss, Warto odwiedzić okulistę i upewnić się, czy tik w prawym oku nie ma podłoża organicznego. Czy okulary są dobrze dobrane? Nieraz przydaje się zajmowanie się czymś innym, kiedy powraca przymus wewnętrzny wykonywania czynności, których nie chcemy wykonywać. Umiarkowany sport może być dobrym rozwiązaniem. Kiedy nasilają się tiki - można wybrać się na spacer - niektórym osobom to pomaga.

Panie Marku, okulary są 100% dobrze dobrane-byłem u okulisty. Sport uprawiam regularnie od 4 lat dosyć intensywnie. Nawet podczas uprawiania sportu to się nasila i występuje. Spacery, biegi, baseny-nic nie pomaga. Niewiem do kogo wybrać się z tym problemem, a bardzo mi to preszkadza. EEG oraz tomograf robiony-wyszedł wporzadku.