Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Skierowanie na rehabilitacje

oskaro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Ostatnio mam problemy z barkiem. Bylem u ortopedy i dostałem od niego skierowanie jedną z rehabilitacji muszę zrobić prywatnie jest to ultradźwiękowa fala uderzeniowa 2 pozostałe zaś są refundowane przez fundusz, lecz nie potrafię kompletnie ich rozczytać bardzo proszę o pomoc podaje link do zdjęcia to co zaznaczyłem kolorem czerwonym to tego nie mogę odczytać z góry dziękuję wam za pomoc http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/f9bbc588f3ffeaeb.html

Gość Agnieszka Feifer

Witam serdecznie! Ostatnie zlecenie napisane przez ortopedę, to UGUL (Uniwersalny Gabinet Usprawniania Leczniczego). Jest to rodzaj gimnastyki leczniczej, który daje duże możliwości zarówno dla terapeuty, jak i dla pacjenta. Tu ważna wskazówka dla Pana - watro zabrać ze sobą wygodny strój sportowy. Z kolei jeśli chodzi o terapię falą uderzeniową, to może Pan z niej skorzystać w naszym Centrum Terapii Falą Uderzeniową GAMED w Warszawie. Zastosowanie tego rodzaju leczenia spowoduje szybką redukcję bólu oraz regenerację tkanek. Nasi specjaliści potwierdzają, że doskonałe efekty przynosi połączenie fali uderzeniowej z terapią manualną, kinesiotapingiem. Ten ostatni jest bardzo dobrym zabiegiem wspomagającym. Dzięki oklejeniu barku specjalnymi plastrami (oczywiście w odpowiedni sposób), możliwe jest uzyskanie odciążenia stawu barkowego. Ponadto, dzięki kinesiotaping’owi możliwa jest stabilizacja danego stawu. Dzięki tym efektom procesy terapeutyczne ulegają przyspieszeniu. Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia! www.gamed.com.pl