oskaro Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Witam. Ostatnio mam problemy z barkiem. Bylem u ortopedy i dostałem od niego skierowanie jedną z rehabilitacji muszę zrobić prywatnie jest to ultradźwiękowa fala uderzeniowa 2 pozostałe zaś są refundowane przez fundusz, lecz nie potrafię kompletnie ich rozczytać bardzo proszę o pomoc podaje link do zdjęcia to co zaznaczyłem kolorem czerwonym to tego nie mogę odczytać z góry dziękuję wam za pomoc http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/f9bbc588f3ffeaeb.html Cytuj Odnośnik do komentarza
kardiolog Marek Kośmicki Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Drogi Panie Oskaro, Najprostszym rozwiązaniem jest wrócić do lekarza,który wystawił skierowanie, czyli do ortopedy, i poprosić go o wyjaśnienie o jakie rodzaje zabiegów rehabilitacyjnych chodzi?. Wtedy uniknie się pomyłki. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza
oskaro Opublikowano 9 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Tak Panie Marku chciałem zrobić ale następny możliwy termin wizyty jaki jest jest za 2 tygodnie trochę długo a nie wiem czy jeśli pójdę tak o z prośbą to zostanę przyjęty Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Agnieszka Feifer Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Witam serdecznie! Ostatnie zlecenie napisane przez ortopedę, to UGUL (Uniwersalny Gabinet Usprawniania Leczniczego). Jest to rodzaj gimnastyki leczniczej, który daje duże możliwości zarówno dla terapeuty, jak i dla pacjenta. Tu ważna wskazówka dla Pana - watro zabrać ze sobą wygodny strój sportowy. Z kolei jeśli chodzi o terapię falą uderzeniową, to może Pan z niej skorzystać w naszym Centrum Terapii Falą Uderzeniową GAMED w Warszawie. Zastosowanie tego rodzaju leczenia spowoduje szybką redukcję bólu oraz regenerację tkanek. Nasi specjaliści potwierdzają, że doskonałe efekty przynosi połączenie fali uderzeniowej z terapią manualną, kinesiotapingiem. Ten ostatni jest bardzo dobrym zabiegiem wspomagającym. Dzięki oklejeniu barku specjalnymi plastrami (oczywiście w odpowiedni sposób), możliwe jest uzyskanie odciążenia stawu barkowego. Ponadto, dzięki kinesiotaping’owi możliwa jest stabilizacja danego stawu. Dzięki tym efektom procesy terapeutyczne ulegają przyspieszeniu. Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia! www.gamed.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi